Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový kotel - šnekový podavač ano/ne

Od: jenda* odpovědí: 3 změna:

Pomalu rekonstrujeme náš vysněný domeček. Nyní přišla na řadu kotelna a výměna kotle. Starý kotel už nevyhovuje a tak porovnávam a hledám. Rád bych automatický - zaujal mě tento mujkotel.cz/... Máte někdo zkušenosti s touto značkou a šnekovým podavačem?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tady výrobce a zde pár informací na starší typ kotle firmy Lazar; se šnekovým podavačem nebývá problém, pokud jsou použity vhodné komponenty...kotel Ponast KP11 na peletky má dva šneky (jako většina automatů?) a není problém...

doplněno 18.01.17 14:46:

Z vašeho odkazu:

KOTLÍKOVÁ DOTACE 2014-2020 - Prioritní osy 2.1, Operačního programu Životní prostředí – Snížení emisí z lokálního vytápění domácností - kotle UNI KOMFORT - nesplňují podmínky pro získání dotace

hodnocení

0x

Za 80.000,- už seženete daleko lepší kotle než plecháč od Lazara

millannn*
hodnocení

0x

Dobrý den

kotel Lazar má jeden můj známý.Je spokojený,nicméně:já jsem si pořídil raději kotel Viadrus Hercules duo.Měl jsem proto několim důvodů.1.Chtěl jsem litinu,ta je nesmrtelná..

2.český výrobce,není problém sehnat žádný ND,servis,atd.

3.kotel jede č.uhlí,hnědé uhlí,pelety a když se něco rozbije,můžete topit klasicky.To u kotle,který uvádíte asi nejde-automat em.tř.4 nemá možnost ručního přikládání,jestli jsem dobře pochopil.Ten s možností ručního přikládání má em.,tř.3,což bych nedělal vzhledem k tomu,že se chystají změny k r.2022.

Cena je stejná,jak za plechového Lazara.

Spotřeba?neřekl bych,že je nižší,ale rozhodně je pohodlnější obsluha.Topím první sezonu,ale počítám tak 60 metráků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]