Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím odstranit zápach

Od: aja1946® odpovědí: 5 změna:

Dojedla jsem naložené zeumyla kameninový zelák, (mimochodem zelí do něj nakládám už několik let a problém nebyl), zelák je ok, ale víčko nepředstavitelně páchne. Umyla jsem ho několikrát saponátem, horkou vodou, dokonce ho na pár hodin namočila do octa, ale nic, smrdí pořád. Nemá někdo radu? A fakt nechápu, že zelák to nenasál, jen víko. Děkuji.

doplněno 18.01.17 12:46:

Tak miasi nic jinoho nehbude, taky mě napadla ta porovitost.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych, za svoji osobu, když by nic nepomohlo, dala víčko do sklepa, ať si tam smrdí, dokud ho to nepřestane bavit. :-D Fakt bych to tak udělala.

willy

*palec* - presne tak, nechat ho "vysmrdet" ... :D

willy
hodnocení

0x

Poradim:

nepouzivejte zadne saponaty ani chcemii - nic z techto "zazracnych"veci nepomaha. :)

Pokud chcete odstranit pach ze sklenice, nalijte do ni vodu po samy okraj. Tak, aby pretekla pres okraj sklenice a nebyli v ni bublinky. Vodu vylijte a cichnete... Takto jednoduche to je ... ;)

doplněno 18.01.17 10:52:

Mne jeste napada, ze to viko je asi porovite - glazura jiz neni tak kvalitni, kdyz pisete, ze nikdy to tak nepachlo. V tomto pripade, jak pise babkazov® ... nechat vysmradnout ve sklepe .. ;)

Já bych do žlábku nalala Savo original a zavřela víkem. Nechat vysmrdět mimo dům, nebo ve sklepě. Savem řeším snad všechno, je k nezaplacení!

lach
hodnocení

0x

"Trápení" s omyvatelným, kameninovým zelákem, který se dá odnést do sklepa mi příjde opravdu srandovní.

My jsme před sedmi lety koupili byt s parketami. Původní majitelé byli běžní, čeští psychopati, jakých jsou dnes milióny. V jedné místnosti mívali zavřeného psa, který se ( možná opakovaně ) vymočil do jednoho místa.

Nevzpomínám si na metodu, kterou bychom při boji s tímto zápachem nevyzkoušeli. Od opakovaného vytírání, přes postřiky Savem, přebrušování, olejování parket... Nic nepomáhá. Psí chcanky jsou na podlaze sedm let cítit téměř v neztenčené intenzitě... Tomu říkám problém. Řešení asi nemá. Snad jen výměna parket...

Ještě malá historka podobného ražení : syn si svého času dělal do skleničky cibulový výluh. Dával si to do čaje a jednou, protože měly stejnou velikost, přehodil víčko od skleničky s cibulí a skleničky s medem. Nechal to tak asi den, možná dva. Pak jsem to zjistil a víčka přehodil. Jenže sklenice zkrystalizovaného medu začala smrdět po cibuli. Říkal jsem si, že odeberu vrchní centimetr medu a bude klid. Nebyl... Med v celé sklenici až na dno "chutnal" po cibuli... A to tam žádná cibule nebyla. Jen smradlavé víčko...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]