Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění tlakového spínače

Od: jendabenda odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, před časem jsem zde řešil otázku domácí vodárny a tlakové nádoby. Stojím před otázkou, montážně se mi nehodí na vstup do nádoby 5ticestná armatura, proto bych tlakový sínač dal do nádoby. Má asi v polovině výšky otvor se šroubením. Nebude mu vadit, když tam bude jednou voda a jednou vzduch dle hladiny/tlaku? Nebude pro životnost lepší jedno médium, tedy spínač pořád ve vodě nebo pořád ve vzduchu, tedy buď zcela dole nebo zcela nahoře? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

nemělo by, i když jeden neví..

vodni
hodnocení

0x

lepší je nahoře ve vzduchu...

V čem?Možná jedině když praskne membrána,což jsem ještě neslyšel,tak tama nepoteče voda ale ujde vzduch ale na životnost to vliv mít nebude.Přece i když bude nahoře v natlakované nádobě tak suchá nebude a tlak je všude stejný.Za mě - je to jedno

petta*
hodnocení

0x

Zdravim bude to v poho.At to date kamkoli.časteji to bývá pod vodou.Bude to lepší než jak to kdysi dělal výrobce vodáren tzv.darling. s nádrží 100L. kde byl přívod tlaku vody k tlak.spínači přes slabou ocel trubičku,která často zarostla rzí.Pak se tlak nedostal ke spínači a nefungovalo to.

Ja sám uvažuji nad montaží tlak.spínače na ocel nádrž,kde bude jen vzduch.Bude zásobarna tlaku z Kompresoru na ofukování prachu z čehokoli v letě kombajn,traktor apod. Mějte se Petr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]