Nejste přihlášen/a.
Nazdar lidi, budu opravovat střechu RD,v části půdního prostoru bych rád vybudoval prostor k bydlení.Na trhu spousta firem i spousta technologií. Co vy jaké zkušenosti. Při opravě střechy budu měnit Krytinu(tašky) a střešní latě. Co s izolací.Krovy zůstanou,ale co izolace jaké VATA či jiné,folie paropropustná i nepropustná,Proč kontra latě? atd. Jak budou vrstvy střechy? Od vrchu bráno-- KRYTINA--STŘEŠNÍ LATĚ-Kontra latě-?-FOLIE Propust. Nepropust.?--VATA mezi Krovy--FOLIE Propust.či nepropust.--SÁDROKARTON nebo palubky to už je věcí vzhledu. Je jednoduché zajít do stavebnin Já vím . Jen se ptám na zkušenosti .Jaké vrstvy izolace pudní vestavby máte jak jste spokojeni? Jak vypada vase vrchni izolace pod střechou? Přeji všem krásné dny.
diky všem za vase zkušenosti
Jak silna by mela být vrstva vaty .Alf ma 16+14 tedy 30cm.Vrstva jen mezi krovy bude asi malo,že? Nadkrokevní izolace je dobrý nápad,ale chci izolovat pouze část cca polovinu cele střechy což by asi nevypadalo nejlepe,myslím prechod těchto častí. Co myslite,když bude otevřena střecha je možné davat vatu z vrchu nebo je to blbost.
Přihlédni na návod M.Cukráře.Jen k vysvětlení.Pod krytinu použiješ difuzní folii.Pozor na orientaci.Ta má za účel propustit zespodu vlhký vzduch a zpátky zabránit kondenzátu stékat zpět.Také zadrží přes krytinu vniklou dešťovku.Pak záleží na tepelné izolaci,určitě je lepší vata,už kvůli požární bezpečnosti.Pod krycím sádrokartonem bude parotěsná zábrana,což je kompaktní folie,tato vrstva musí být absolutně nepropustná.Zabraňuje vlhkému vzduchu prostoupit do izolační vrstvy,kde by při vzniku rosného bodu mohlo dojít ke kondenzaci a znehodnocení izolace.Vlhká izolace neizoluje.
JABRAKA
moje izolace je 14 mezi a 16 pod trámy. Ovšem dnes bych přemýšlel, neříkám, že realizoval, ale přemýšlel bych nad nadkrokevní izolací když bych měnil i krytinu, ale tu já už měl pár let novou. Ale docela se mi to líbí. Poku klasiku, tedy folie a vaty, tak "pod tašky" propustnou, pod SDK parotěsnou folii. Zda SDK nebo palubky není věc vzhledu, ale už konstrukce bych řekl.
Dobrý den. Ať zvolíte jakýkoliv postup pro zateplení (určitě nejvhodnější je vata s použítím hydrofólie a parozabrány) tak hlavně dávejte pozor na možnost přtomnosti kun. Vím o čem píšu , vybudoval jsem podkroví na staré chalupě za desetisíce Kč a izolační vatu už tam nemám a to včetně zkušeností dalších sousedů. Škoda práce a peněz. Prokousala izolační pěny, dřevotřísku i dřevo. Pokud se ve vašem místě kuny vyskytují a střecha je dost členitá tak nejleší způsob by byl zabránit přístupu kun "králičím" pletivem o silnějším drátu. Zdraví Petr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.