Nejste přihlášen/a.
S manželem jsme rozvedení. Chci mu odhlásit trvalé bydliště z mého nájemního bytu. 25.11. jsem si podala žádost s tím, že mi úřednice na magistrátě řekla, že do vánoc si nás pozvou na řízení. Nicméně řízení bylo až 5.1. Bývalý manžel se nedostavil, takže vše se prodlužuje. Nejenom však z tohoto důvodu.
Na bytovém úřadě jsem zažádala o změnu nájemní smlouvy, kterou potřebuju na magistrát dodat, aby mohlo být trvalé bydliště zrušeno. Mimo rozsudku o rozvodu jsem musela dodat i majetkové vypořádání / nechápu proč / a dohodu o bydlení po rozvodu. Po 14 dnech rozhodl bytový úřad, že nájemní smlouva bude jen na mé jméno a že se do dalších 14 dní o zbytek postará bytová správa, která vše sepíše. Už to všechno trvá 6 týdnů a já stále nemám nájemní smlouvu v ruce. Bytová správa to svádí na bytový úřad a naopak. Připadám si jak blbec, protože si vše posílají poštou i když od sebe sídlí 2 minuty chůze. Jednou se papíry údajně ztratili, podruhé byla nájemní smlouva špatně vyplněná / napsali mi jiné datum narození / a teď pro změnu čekám na razítka. Chtěla jsem si pro ty razítka dojít sama, ale prý mi to nesmí dát do ruky,
Nevím koho se dovolat, abych už měla nájemní smlouvu v ruce. Nutně ji potřebuji pro magistrát, který už se také nad délkou změny nájemní smlouvy pozastavuje.
Můžete mi poradit kde a zda má smysl si stěžovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.