Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podklad pro tapety

Od: marekt* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chystám se tapetovat vliesovými tapetami a potřeboval bych poraditm jak mám upravid podklad pro tapetování, viz přiložená fotka. Stěna byla vymalovaná a začal jsem to trochu škrábat, nicméně to dopadlo tak jak na fotce, stará malba místy vůbec nedržela. Mám v plánu to teď zatáhnout keraštukem, před tím možná trochu napenetrovat. Pod tapety se má penetrovat znova, ale nevím, jestli to pak i vymalovat nebo to lepit přímo na tu novou omítku? Nebo to mám udělat úplně jinak? Jak byste to upravili vy? Díky za rady.

Podklad pro tapety

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

U vliesových tapet platí, že čím je podklad hladší, tím to vypadá lépe.

Osobně bych oškrabal nesoudržný materiál / barvu. Následně bych to plošně přetáhl velmi tenkou vrstvou stěrky ROKO Cover 0 ( heureka.cz/... ) - stačí opravdu jen malinka vsrtva 0,5-1mm. Tím se zahladí veškeré drobné nerovnosti. Po zaschnutí přebrousit prusnou mřížkou (hrubost 100-120) - jde to velmi dobře. Výsledkem je povrch podobný sadrokartonu.

Penetrace či malba volitelně ano. Ta stěrka po přebroušení špiní, takže se tím jakoby uzavře.

doplněno 15.01.17 11:35:

Ten povrch je skutečně hladký, ale můžu Vás ubezpečit, že už nebudete chtít jinak. Na hladkém povrchu vypadají i ty malby lépe :) Takže i když byste v budoucnu maloval, raději přestěrkujete i ty zbávající stěny. Vzhledem k používané tloušťce to nevychází ani nějak draho a pracuje se s tím opravdu velmi dobře.

marekt*
hodnocení

Ten ROKO Cover už jsem viděl. Přišlo mi právě, že to je až moc hladké a v případě, až se za x let budu chtít vrátit k běžné výmalbě bez tapet, tak to bude do očí bijicí, že dvě stěny jsou dokonale hladké a dvě "drsné", proto jsem chtěl dávat ten keraštuk, který má v sobě přeci jen ty drobné zrníčka písku... Ale asi to zkusím tím ROKO Cover, když už jsem dal balík za tapety, tak ať to taky nějak vypadá. Díky za tip.

jabraka*
hodnocení

0x

-doporučuji použít jakoukoliv finální stěrku(třeba Rokofinal),nanesenou širokým hladítkem.Pokud je stěrka hustá,dá se naředit jakoukoliv int.barvou.Po zaschnutí se případné nerovnosti zabrousí brusnou síťkou.Pro ještě dokonalejší výsledek je možno stěrku obarvit stejným odstínem barvy,jakou má tapeta.Zakryjí se případná rozestoupení mezer mezi pruhy tapety,které pak mohou prosvítat.I když se doporučuje lepit suchou tapetu na lepidlo na stěně,lepší výsledky jsou lepením klasicky.Nanese se válečkem hustší lepidlo na tapetu.

Pruhy stlačujte okraji.do sebe.

JABRAKA

mire*

Opravdu se vyplatí stěrku obarvit na odstín tapety, i při největší péči občas vzniknou mezírky a těžko se potom retušují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]