Dobry den, rekonstruuji byt v panelaku. Budu zarizovat pripojeni na 3 faze kvuli tomu, ze budu rušit plyn. Aktuálně mam jistic 1x 16A. Uz jsem si na eon poslal zadost o navyseni pripojky a prisla mi smlouva. Nevite jak to s placenim vymeny jistice a hodin? Hodiny a novy jistic platím ja?
Dobrý den. Jistič, svorkovnice, vydrátování a ostatní materiál do elektroměrové rozvodnice včetně následné revize je na odběrateli, elektroměr je dodavatele.
Ano, vim, ze navyseni me bude stat 7000, s tim pocitam. Podle smlouvy mam smlouvu podepsat a odeslat, zaplatit prvni 3500 kc a pozdeji zaplatim dalsich 3500. Takze kdo mi bude menit elektromer a jistic? To si budu muset zaridit sam nebo to po zaplaceni prvni casti udela eon sam?
mytrix*
Postup je následovný v pořadí:
- provedete úpravu elektrinstalaci v bytě - provedete natažení nového vedení od hodin do bytu (v rámci toho elektrikář udělá i přípravu pro hodiny a osadí nový jistič) - necháte si udělat revizi elektroinstalace (stačí od hodin do bytového rozvaděče a to nové vedení)
Toto vše platíte vy - navíc oproti těm 7k co dáváte za navýšení. Elektrikář Vám většinou je schopný udělat vše komplet.
Následně s revizní správou zažádáte o samotnou výměnu hodin dle tarifu. Přijede technik od dodavatele, vymění hodiny a je hotovo. (jeho práce je tak na 15 minut)
marekb
Dobre, ale co kdyz je skrin kde se nachazi hlavni jistic a hodiny zaplombovane?
ovczaak*
to vyřeší elektrikář,nahlásí na čez,proč a kdy jde pod plomby,oni to potom přeplombují..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.