Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zakrýt koberec

Od: martina* odpovědí: 13 změna:

Pronajala jsem si asi na rok byt 1+kk a přes půlku místnůstky (cca 10m2) je modrý koberec. Je čistý, ale vůbec se mi nelíbí. Nechci ho ale odstraňovat, protože za rok budu muset místnost vrátit v původním stavu. Čím mohu koberec zakrýt? Můžu ho překrýt jiným kobercem nebo kusem lina? Musela by se dát nějaká folie mezi tyto dvě vrstvy? Nebudou se tam držet roztoči?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

6x

Zdravím.Roztočů se nebojte - oni tam stejně určitě jsou.V pronajatém bytě jsem měl původní koberec zakrytej napřed dvou milimetrovým bílým mirelonem a na tom položenej náš koberec.On ten původní byl až pod nábytkem a tak bych musel stěhovat všechen nábytek,tak jsem to udělal jen po nábytek.Už po půl roce ( byl to fofr od byťáku ) jsme se stěhovali do ,,našeho,, a tak jsem to všechno smotal,původní koberec vysál a bez problémů.Majitel byl spokojenej,že ten jeho není zničenej od naší kočky.Toho se na začátku trochu bál.Ten mirelon a koberec jsem potom znovu ještě použil v novém bytě v ložnici.Rozměrově i barevně se tam hodil,takže jsem nemusel kupovat novej a mirelon ještě víc trochu odhlučnil a zateplil podlahu.Tady v tom novým bytě je všude lino a to je chladný i v létě - teda pro manželku.Nosí ponožky i v létě.Výhoda ale byla,že jsem ho měl od bráchy zadarmo.

hodnocení

1x

Martino, za rok budete byt vracet? Co to řešíte? Proč chcete kupovat, za nemalé peníze, nějaký nesmysl a žít v provizoriu. To je hodně velký nesmysl! Život je o něčem jiném, než o kousku koberce, který není podle představ. Tepich vůbec neřešte!

doplněno 23.01.17 10:07:

Bombo, nedá mi to, odolávám neodpovědět už dosti dlouho. Dnes musím! :-D Cítit se doma dobře, nevyřeší kousek jiné podlahy v cizím bytě. V tom to není. ;)Navíc, za peníze, které budou dost citelně chybět někde jinde. Většinou je to tak, že kdo bydlí v podnájmu, musí každou korunu otočit několikrát. Tahle otázka není jen o nákupu, ale je i dopravě, položení, případné úpravě atd. To celé je na někotik dní, týdnů, které z roku ubudou. Za ty peníze, které tazatelka může použít až ve svém. Nehledě na to, že všechnu tu námahu bude muset absolvovat ještě jednou, protože bude muset dát podlahu v kuchyni do původního stavu. *sok* Já mám, bohužel, velice často praktický pohled. Je to protože jsem celý život musela počítat s každou korunou.

bomba*

Doma se má člověku líbit a má se tam cítit dobře, i když je to jen na rok!

martina*
hodnocení

mnd: Velmi děkuji za odpověď a ujištění, že to lze :)
jabraka: Když ho odlepím, půjde za rok zase přilepit?
babkazov: Možná ano. Právě proto, abych v provizoriu nežila. Byť jen na rok, chci se cítit dobře a ne se jen utěšovat "teprv až jednou budu mít svoje, bude to tak a tak"...
bomba: Děkuji za podporu. Přesně tak.

jabraka*

Pokud je správně přilepený,tak se někdy musí strhávat po pruzích.A je to docela dřina.

JB

Asi bych položil na původní koberec desku HOBRA 5 mm.

Na ni už půjde volně položit zátěžový koberec a olemovat na stěny 7 cm pruhem tohoto koberce.

JAbraka

mnd®

jabraka: a znovu otázka - co potom s tou HOBROU? - když se musí byt uvést do puvodního stavu? Jo,vyhodit - budu do přechodného bydlení dávat víc peněz než je zapotřebí? Nee -to opravdu nebudu.Nejsem tak bohatej.Až budu ,,ve svém,, tak si to zařídím podle mého stylu a vkusu,ale ne v pronajatém na rok nebo méně.A ještě odtrhávat nalepenej koberec? - jsem nepadl na šišku.Raději to zakryju a potom mu to tak vrátím v původním stavu.

jabraka*

Pár desek hobry je docela malá investice.Nakonec se dá jinde dát třeba pod plovoučku.Za m2asi 55kč.

Ale osobně bych nechal koberec vykärchrovat a případně položil jen vzhledově vyhovující kusový.

JB

sebod*

Babčo, koberec seženeš za pár kaček- Leckdy dokonce zadarmo. Stačí se podívat na různé stránky - dám zadarmo atd. |A věř, že tam jsou koberce i nové, krásné.

Tazatelka má v bytě bydlet jeden rok. To je dost dlouhá doba na to, aby se jí tam nelíbilo.

pohanka*
hodnocení

1x

Jestliže to je jenom na rok, tak bych si koupila kusový koberec od nábytku k nábytku /sedačce/, zvláště, když původní není přes celou místnost.

Kusové koberce jsou jednobarevné, krásně barevné, vzorované, či perské vzory, či vyšší vlas.

Po skončení podnájmu je jenom stočíte a můžete použít ve svém, nebo prozatím někde uskladnit.

Myslím, že není problém, pokud tam nejsou dveře, kterým by vyšší vrstva na zemi vadila, aby byly dva koberce na sobě. Vždyť je to jenom provizorium, hlavně aby to bylo funkční. Dlouhodobý pronájem anebo vlastní bydlení si už zařídíte podle svého.

Do cizího nedávejte zbytečně peníze, co nemusíte.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokládat na starý koberec jinou měkkou krytinu není rozumné.Pokud chcete nový koberec,tak starý odstranit,pokud je přilepený,tak odlepit.Jde to s vynaložením síly.Pak položit koberec nový.Na starý přilepený koberec by se dala položit plovoucí podlaha.Pokud koberec zachovává slušnou rovinu a nejsou na něm znatelné vlny.

JABRAKA

mnd®

Ve ,,svém,, ano,ale když je člověk na chvíli v pronajatém a máte ve smluvě že co zničíte tak zaplatíte nebo koupíte nový,tak je jednodušší to udělat aspoň na tu dobu nezbytně nutnou takto.V té době ještě oba kuřáci jsme tam měli i napsáno,že nebudeme v bytě kouřit.To taky nebyl problém vyřešit.Byt jsme vraceli v původním stavu a o to šlo především.Kupovat plovoučku? No a co s ní potom? Vyhodit? Tohle bylo lacinější řešení,protože se koberec dal použít v našem novém bytě.

hodnocení

0x

Problém bude v tom, že dva koberce na sobě se budou hrnout. Teda ten vrchní se bude krčit a kroutit. Vlastní zkušenost. Mám tady na zemi na dřevěné podlaze ten zátěžový koberec a na něm mám koberce ručně tkané a ty jsou hodně těžké. A přesto "putují". Štve mně to. Už jsem koupila tu kobercovou pásku co lepí oboustraně a stejně to není v pohodě. Jak se po tom chodí, nebo luxujete, tak se koberce posouvají.

doplněno 22.01.17 20:13:

No já mám položené ty koberce po celé ploše a přilepené odborníkem. Ty se nehýbají. Nevím jak se to jmenuje ten koberec. Hýbají se ty co jsou na něm, protože to jezdí po těch smyčkách. Ty ručně tkané jsou volně položené a každý má jiný rozměr, jsou to perské koberce a jsou vlněné. Dříve jsem je měla na parketách a bylo to v pořádku, nekroutily se, ale na tomhle materiálu se prostě kroutí.

pohanka*

Suzi, to ale dělá ta dřevěná podlaha, že to jezdí. A zřejmě to bude i případ od případu. Podle toho, jaké ty dva koberce jsou materiály, jestli ten spodní koberec je ode stěny ke stěně /v tomto případě/ a je na něm postaven nábytek. Prostě se podívám, odhadnu, co by mohlo jít, podívám se do koberců a promyslím to, jestli se nebude klouzat. To musí zadavatelka.

Mám na chodbě nalakované parkety a měla jsem tam kobereček s orientálním vzorem a také jezdil, potom jsem tam natáhla a prořezala po celé ploše kovral a též se to hrnulo. Letos jsem tam dala obyčejnou, barevnou deku, jenom do míst, kde přecházím a divím se a funguje to, je pravda, že jsem tu sama a chodím opatrně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]