Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetření silikonové omítky

Od: macek71® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám zatepleny rd se silikonovou omítkou. Barevně je dům ve dvou barvách část je tmavě červená a některé detaily jsou okrové.Část je špinavá od špatně udělaných detailu střechy.Nevímuž čím bych to vyčistit, vyzkoušel jsem hodně věcí, tak uvažuji , že bych to přetřel do nějaké tmavé barva. Potřeboval bych poradit, jak postupoavt. Nechci natahovat novou omítku, uvažoval jsem , že to přetřu fasádní barvou. Poroto bych potřeboval poradi ,jak nato. Pokud to teda jde. Předem děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obávám se, že vám tu nikdo moc neporadí. Já už cca 10 let sbírám informace, jak udělat kvalitní finální omítku na barák a ještě jsem se ničeho nedobrala. My máme jen základní a jak se dostaví hospodářská budova, tak to chceme udělat najednou. No, ale když vidím, jak některé omítky vypadají pár letech na severní stěně - plno plísní nebo řas nebo čeho, tak ztrácím optimismus. Každý prodejce říká něco jiného, když se mi něco líbí, kdo zaručí, že technologie je stále stejná jak před lety? Asi před 3 lety jsme byli v Průhonicích a jak jsme jeli autobusem, tak tam byly domky tak 10 let staré a mě fascinovalo, jak ty jejich severní stěny vypadaly různě - někdo to měl pěkné, jiný vybledlé a byly tam vidět mezery od zateplování, další to měl celé plesnivé...No a teď babo raď! Manžel si myslí, že je třeba sondovat, co kdo dělá a nebát se zeptat majitelů nemovitosti, kdo jim to dělal a zda je použita silikonová nebo silikátová omítka, vápenný nátěr nebo ještě kdovíco. Opravdu záleží na směru, kde to bude, ta severní stěna je ošidná a zrovna tak jižní - ta často vybledne nebo se dokonce začne odloupávat. Možná by to chtělo jít po konkrétní firmě a najít, co dělali v předchozích letech. Já po různých zkušenostech sama navím, co bychom dali na barák. Dnes se vše odrbe, jak se dá - když jsme viděla, jak teď spadla v té České Třebové ta střecha haly - hned mně to bylo jasné, ty "zdi", dělané z děrovaných bloků, lepené lepidlem, ty absolutně nemohly unést střechu i se sněhem! Škoda mluvit.

hodnocení

0x

Jde všechno ,ale musí se chtít a pak umět!

Jinak nevím proč se ta závada neřešila ihned,reklamovat,jedině že jste si to zkopal sám,pak nelze než jedině si to sám opravit.Žel jak na to a m,ateríál na to také neporadím-nejsem malíř.Ale barvy na to jsou neboť a to je současně odpověď i pro statika Dajku,se doporučuje obnovovat po min.3 letech tzv FUNGICIDNÍ fasády a po delší obnova barvy. Jinak snad jediná omítka co vydrží hoooodně dlouho je brizolit (ať již škrábaný či stříkaný) nebo potom obyčejná poctivá omítka a štuk.

hodnocení

Kolem mě jsou baráky ,zateplené s různýma omítkáma .a 90 % z nich jsou v dobrém stavu.Myslím tedy co se týká toho,že drži.Nikde nic neodpadává.Ale ten atmosfericky bordel je na omítkách vidět už po roce.Asi proto dost domů ,co se rekonstruovaly v poslední době,mají šedou barvu.Je to asi nejlepší barva,ikdyž trochu nudná.Taky jsem chodil po sousedech a vyptával se ,co je lepší.Ale 100 lidí,100 názorů.Hlavně každý radil,ať si koupím silikonovou omítku,že se opláchne vapkou a je klid.Mám silikonouvou weber a nejde z toho nic.Jak jsem zjišťoval u výrobce,tak neexistuje norma,kolik silikonové složky tam musí být.Takže ve výsledku tam je 1% a je to silikonová omítka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]