Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
kotel Junkers ZS 23 1 KE, 12 let starý,
snažím se nastavit histerezi. Nyní kotel vytopí na 80 st. a vypne. Sepne znova až klesne teplota zpátečky asi na 40 st. Tím tam vlastně tlačí ochlazenou vodu. Jenže v jedné větší místnosti / jsou tři radiátory za sebou / se nestačí pořádně prohřát. Mám radiátory Jaga které potřebují vyšší teplotu. Mělo by to vytopit na 80 vypnout a zaplout třeba při 60 - 70 st. Tak by se do radiátorů netlačila ochlazená voda
Už jsem zkoušel několik opravářů ale marně. Prý to nejde.
Na desce automatiky v kotli je několik trimrů, ale nechci s nima kroutit, když nevím na co který je.
Díky za radu.
Honza - Praha 10
Nejspíš vadný trojcestný ventil. Pravděpodobně ta vosková patrona vevnitř. Zasekl se v otevřené poloze. Koukněte, resp. sáhněte na trubky vedoucí do trojcesťáku. Nejdříve se musí ohřát vnitřní okruh a potom teprve pomaličku otevírat do venkovního okruhu. Druhá možnost závady je špatné čerpadlo. Prohání málo vody a proto rychle stoupne teplota, vypne kotlový termostat a než nahodí, tak voda vychladne.
Jsem pako. Pletu si Dakona a Junkerse. Oba kotle tu totiž provozuji a občas si to pletu. Junkers má trojcesťák s motorem. Zkuste ho rozhýbat tou páčkou, možná je zatuhlá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.