Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazdění dveří v panelu

Od: misa* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, potřebuji radu. Chceme kupovat domeček. Je ale z panelů a jsou tam 4 dveře (na každé straně jedny). Chceme je zazdít. Můžete mi prosím někdo poradit, jak a z jakých materiálů? Děkuji Míša

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

3x
Jakýkoliv materiál, cihly, porobeton, na maltu, na lepidlo či na pěnu.
Můžete udělat zevnitř klidně niky, pokud nebude slabší stěna nevhodná kvůli tepelným ztrátám, nebo vyzdít jen kousek a osadit oknem.
Jen mi vrtá hlavou, jak se dostanete dovnitř, když si všechny dveře zazdíte...
doplněno 10.01.17 19:12: Pokud jde primárně o cenu, občas lze po kůlnách, při rekonstrukcích, ve sběrných dvorech najít cihly za pěkně děkuju. Ty vyzdíte pěkně na maltu.
Pokud budete kupovat, nebo musíte použít "zateplovací" zdivo, kupte nejlevnější porobeton ve stavebninách, pytlík lepidla na slepení a montážní pěnu na spáru mezi novou výplní a panelem. On se totiž porobeton dobře řeže jakoukoliv starou pilkou, takže nejsou zbytky.
misa*
hodnocení

Jéé, já to napsala špatně. Chceme zazdít jen dvoje :D Každopádně děkuji za odpověď. Teď už to jen spočítat cenově :D

misa*
Ono to zase tak drahé nebude. Pár pórobetonových cihel, tenkovrstvé lepidlo vyjde asi na 4.000 kc, což není žádná hrůza. Jen se prý cihly zakládají na maltu a pak až lepidlo (dle výrobce) takže o pytlík malty navíc :) Každopádně moc děkuji

jabraka*
hodnocení

1x

Nejjednodušší zazdění by bylo vlepit do dveřního otvoru polystyren.Desku seříznout do mírného klínu a silou vtlačit do otvoru,

.Okraje natřít lepidlem,třeba akryltmelem.Na vnitřní stranu nalepit sádrokarton.Zahladit spoj finální stěrkou.Na vnější povrch perlinku se stavebním lepidlem.

JABRAKA

A potom stačí pořádná rána pěstí a zloděj má volný přístup do domu.Opravdu dobrá rada.*palec*

doplněno 11.01.17 18:28:

Nebo to vyklovou ptáčci *smich*

Ano,ta rada je obecně dobrá.
Zkusil jste někdy dát pěstí do 20 cm polystyrenu?
Jak,případný, zloděj pozná že pod fasádou je pouze polystyren?
Není jednodušší rozbít okno nebo fr. dveře? Třeba kamenen?
Máte lepší radu?
jabraka*

Pokud se bojíš,že se do toho někdo vloupá,nalep na polystyren zvenčí CETRIS.I dnes je řada domů,které mají zateplení 20cm polystyrenu a nikdo to nepoškozujeJABRAKA

misa*
hodnocení

Nejjednodušší asi ano, ale radši to zazdím. Jak zde již bylo řečeno, pevnostně to moc nevidím :D

figurek*
hodnocení

0x

nezapomínejte na tepelnou dilataci. Je sice fajn co vám tady znalci radí o cihlách, ale předem si řekněme, že cihly mají jinou tepelnou roztažnost než armovaný beton. V omítce, v místě obrysů bývalých děr, se vám budou stále znovu a znovu tvořit praskliny, kterých se nezbavíte a nezbavíte. Toto se může stát i normálně v cihlové zdi, když vyzdíváte díru po okně. Cihly do ní nemůžete jen tak naskládat a zamáznout omítkou, protože obrys díry by časem vylezl.

Proto stěny i vyzdívky po dveřích mají být udělané z co nejpodobnějšího a co nejkompaktnějšího materiálu. Skoro bych vám radil vzít sbíječku a po stranách děr po dveřích se probourat k armovacím tyčím. Dokoupit pár armovacích tyček, několik jich umístit napříč a přivařit, aspoň jednu tyčku dát nastojato a přivařit a pro vyzdívku použít cihly zvané zvonivky a maltu, ve které bude co nejvíce cementu.

Polystyrén je pouze nouzovka a dočasné řešení.

Radím : Domek spravte tak, aby příští opravy dělal někdo další.

bjmax*

Nedělejte z komára velblouda . Ještě se mi nestalo , aby při zazdívání jakéholiv otvoru se v pozdější době nějak projevil starší stav . Normálně se otvor zazdí , jedno čím , a potom se z obouch stran plocha přetáhne lepidlem a následně se aplikuje perlinka a poté se normálně omítne a štukuje . Samozřejmě , že z vnější strany se buď zateplí , nebo podle toho jak se dělala fasáda .

doplněno 12.01.17 20:59:

Samzřejmě se musí počítat s dobou , která je nutná k vytvrzení a proschnutí materiálu .

misa*
No, prave to jsem si taky rikala, ze by mel byt material stejny nebo co nejvice podobny kvuli pozdejsim prasklinam nebo, ze by vylezla dira.
Jinak domek chceme kupovat, takze dalsi opravy budeme delat my :)

Nevím ,ale přijde mi to zbytečně to hrotit jako Figurek! Navíc cihly "Zvonilky"-co to je to neznám ,s těmi jsem se od cca 1980 kdy jsem se vyučil do nešního dne nesetkal!

Jednoduše-koupil bych x cihel porotherm tl dle tl betonu ale pozor odečíst něco na omítku!pokud extra pečlivětak každou řadu kotvitpokud běěžně tak stačí každá 2 či třetí-kotvit viz odkaz ( dek.cz/... ) a zatloukačku do betonu a do cihly stačí jen na hřebík .popř vyvrta díru na roxor ale je jednodušší na pásky! Omítnout a je hotovo když se udělá kvalitně tak žádné praskání nehrozí!Tady navíc platí jedna moje soukromá výjímka,zde bych klidně použil perlinku a lepidlo minimálně pruh s přesahem aspoň 15 cm přes cihlu a totéž přes beton (panel)!Z obou stran!

Super, takto by jsem to resil i ja. Perlinka zabrani vypraskani a je hotovo!

ovczaak*

diesel,nevím,jestli je to přesně,ale u nás se zvonilkám také říká dvakrát pálené...jsou to hodně odolné,tvrdé cihly,nesají vodu,nevadí jim mráz. mají tmavší barvu,při poklepu zvoní...a je problém do nich vrtat,tedy ve srovnání s klasickýma...

doplněno 13.01.17 07:22:

diesel,mslm,že to ještě není ono. ty vlastnosti jsou téměř stejné,ale šamot je asi jiný materiál. ta zvonilka by měla být klasická cihla,ale kvalitněji pálená. bývá tmavě červená. našel jsem toto - cihelnasitborice.cz/...

misa*
hodnocení

A co se stane, když vynecháme to kotvení a dáme "jen" perlinku?

V podstatě nic ale když se to dá pak je daleko větší jistota že je to OK!

PS ty "zvonilky " to asi myslíte šamotové cihly!?nenasákavé (podstatně méně než běžná CP) odolné žáru,snad i kyselinám a louhům...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zazdění dveří

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]