Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji radu. Chceme kupovat domeček. Je ale z panelů a jsou tam 4 dveře (na každé straně jedny). Chceme je zazdít. Můžete mi prosím někdo poradit, jak a z jakých materiálů? Děkuji Míša
Jéé, já to napsala špatně. Chceme zazdít jen dvoje :D Každopádně děkuji za odpověď. Teď už to jen spočítat cenově :D
Nejjednodušší zazdění by bylo vlepit do dveřního otvoru polystyren.Desku seříznout do mírného klínu a silou vtlačit do otvoru,
.Okraje natřít lepidlem,třeba akryltmelem.Na vnitřní stranu nalepit sádrokarton.Zahladit spoj finální stěrkou.Na vnější povrch perlinku se stavebním lepidlem.
JABRAKA
A potom stačí pořádná rána pěstí a zloděj má volný přístup do domu.Opravdu dobrá rada.![]()
Nebo to vyklovou ptáčci ![]()
Pokud se bojíš,že se do toho někdo vloupá,nalep na polystyren zvenčí CETRIS.I dnes je řada domů,které mají zateplení 20cm polystyrenu a nikdo to nepoškozujeJABRAKA
nezapomínejte na tepelnou dilataci. Je sice fajn co vám tady znalci radí o cihlách, ale předem si řekněme, že cihly mají jinou tepelnou roztažnost než armovaný beton. V omítce, v místě obrysů bývalých děr, se vám budou stále znovu a znovu tvořit praskliny, kterých se nezbavíte a nezbavíte. Toto se může stát i normálně v cihlové zdi, když vyzdíváte díru po okně. Cihly do ní nemůžete jen tak naskládat a zamáznout omítkou, protože obrys díry by časem vylezl.
Proto stěny i vyzdívky po dveřích mají být udělané z co nejpodobnějšího a co nejkompaktnějšího materiálu. Skoro bych vám radil vzít sbíječku a po stranách děr po dveřích se probourat k armovacím tyčím. Dokoupit pár armovacích tyček, několik jich umístit napříč a přivařit, aspoň jednu tyčku dát nastojato a přivařit a pro vyzdívku použít cihly zvané zvonivky a maltu, ve které bude co nejvíce cementu.
Polystyrén je pouze nouzovka a dočasné řešení.
Radím : Domek spravte tak, aby příští opravy dělal někdo další.
Nedělejte z komára velblouda . Ještě se mi nestalo , aby při zazdívání jakéholiv otvoru se v pozdější době nějak projevil starší stav . Normálně se otvor zazdí , jedno čím , a potom se z obouch stran plocha přetáhne lepidlem a následně se aplikuje perlinka a poté se normálně omítne a štukuje . Samozřejmě , že z vnější strany se buď zateplí , nebo podle toho jak se dělala fasáda .
Samzřejmě se musí počítat s dobou , která je nutná k vytvrzení a proschnutí materiálu .
Nevím ,ale přijde mi to zbytečně to hrotit jako Figurek! Navíc cihly "Zvonilky"-co to je to neznám ,s těmi jsem se od cca 1980 kdy jsem se vyučil do nešního dne nesetkal!
Jednoduše-koupil bych x cihel porotherm tl dle tl betonu ale pozor odečíst něco na omítku!pokud extra pečlivětak každou řadu kotvitpokud běěžně tak stačí každá 2 či třetí-kotvit viz odkaz ( dek.cz/... ) a zatloukačku do betonu a do cihly stačí jen na hřebík .popř vyvrta díru na roxor ale je jednodušší na pásky! Omítnout a je hotovo když se udělá kvalitně tak žádné praskání nehrozí!Tady navíc platí jedna moje soukromá výjímka,zde bych klidně použil perlinku a lepidlo minimálně pruh s přesahem aspoň 15 cm přes cihlu a totéž přes beton (panel)!Z obou stran!
diesel,nevím,jestli je to přesně,ale u nás se zvonilkám také říká dvakrát pálené...jsou to hodně odolné,tvrdé cihly,nesají vodu,nevadí jim mráz. mají tmavší barvu,při poklepu zvoní...a je problém do nich vrtat,tedy ve srovnání s klasickýma...
diesel,mslm,že to ještě není ono. ty vlastnosti jsou téměř stejné,ale šamot je asi jiný materiál. ta zvonilka by měla být klasická cihla,ale kvalitněji pálená. bývá tmavě červená. našel jsem toto - cihelnasitborice.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.