Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji radu. Chceme kupovat domeček. Je ale z panelů a jsou tam 4 dveře (na každé straně jedny). Chceme je zazdít. Můžete mi prosím někdo poradit, jak a z jakých materiálů? Děkuji Míša
Jéé, já to napsala špatně. Chceme zazdít jen dvoje :D Každopádně děkuji za odpověď. Teď už to jen spočítat cenově :D
Nejjednodušší zazdění by bylo vlepit do dveřního otvoru polystyren.Desku seříznout do mírného klínu a silou vtlačit do otvoru,
.Okraje natřít lepidlem,třeba akryltmelem.Na vnitřní stranu nalepit sádrokarton.Zahladit spoj finální stěrkou.Na vnější povrch perlinku se stavebním lepidlem.
JABRAKA
A potom stačí pořádná rána pěstí a zloděj má volný přístup do domu.Opravdu dobrá rada.
Nebo to vyklovou ptáčci
Pokud se bojíš,že se do toho někdo vloupá,nalep na polystyren zvenčí CETRIS.I dnes je řada domů,které mají zateplení 20cm polystyrenu a nikdo to nepoškozujeJABRAKA
nezapomínejte na tepelnou dilataci. Je sice fajn co vám tady znalci radí o cihlách, ale předem si řekněme, že cihly mají jinou tepelnou roztažnost než armovaný beton. V omítce, v místě obrysů bývalých děr, se vám budou stále znovu a znovu tvořit praskliny, kterých se nezbavíte a nezbavíte. Toto se může stát i normálně v cihlové zdi, když vyzdíváte díru po okně. Cihly do ní nemůžete jen tak naskládat a zamáznout omítkou, protože obrys díry by časem vylezl.
Proto stěny i vyzdívky po dveřích mají být udělané z co nejpodobnějšího a co nejkompaktnějšího materiálu. Skoro bych vám radil vzít sbíječku a po stranách děr po dveřích se probourat k armovacím tyčím. Dokoupit pár armovacích tyček, několik jich umístit napříč a přivařit, aspoň jednu tyčku dát nastojato a přivařit a pro vyzdívku použít cihly zvané zvonivky a maltu, ve které bude co nejvíce cementu.
Polystyrén je pouze nouzovka a dočasné řešení.
Radím : Domek spravte tak, aby příští opravy dělal někdo další.
Nedělejte z komára velblouda . Ještě se mi nestalo , aby při zazdívání jakéholiv otvoru se v pozdější době nějak projevil starší stav . Normálně se otvor zazdí , jedno čím , a potom se z obouch stran plocha přetáhne lepidlem a následně se aplikuje perlinka a poté se normálně omítne a štukuje . Samozřejmě , že z vnější strany se buď zateplí , nebo podle toho jak se dělala fasáda .
Samzřejmě se musí počítat s dobou , která je nutná k vytvrzení a proschnutí materiálu .
Nevím ,ale přijde mi to zbytečně to hrotit jako Figurek! Navíc cihly "Zvonilky"-co to je to neznám ,s těmi jsem se od cca 1980 kdy jsem se vyučil do nešního dne nesetkal!
Jednoduše-koupil bych x cihel porotherm tl dle tl betonu ale pozor odečíst něco na omítku!pokud extra pečlivětak každou řadu kotvitpokud běěžně tak stačí každá 2 či třetí-kotvit viz odkaz ( dek.cz/... ) a zatloukačku do betonu a do cihly stačí jen na hřebík .popř vyvrta díru na roxor ale je jednodušší na pásky! Omítnout a je hotovo když se udělá kvalitně tak žádné praskání nehrozí!Tady navíc platí jedna moje soukromá výjímka,zde bych klidně použil perlinku a lepidlo minimálně pruh s přesahem aspoň 15 cm přes cihlu a totéž přes beton (panel)!Z obou stran!
diesel,nevím,jestli je to přesně,ale u nás se zvonilkám také říká dvakrát pálené...jsou to hodně odolné,tvrdé cihly,nesají vodu,nevadí jim mráz. mají tmavší barvu,při poklepu zvoní...a je problém do nich vrtat,tedy ve srovnání s klasickýma...
diesel,mslm,že to ještě není ono. ty vlastnosti jsou téměř stejné,ale šamot je asi jiný materiál. ta zvonilka by měla být klasická cihla,ale kvalitněji pálená. bývá tmavě červená. našel jsem toto - cihelnasitborice.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.