Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natřený umakart,montáž obladových panelů

Od: slapapa2* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, v současnosti renovuji umakartové jádro. Uvažuji o natření umakartových stěn speciální barvou na umakart, o jejichž existenci jsem se zde dočetl. V budoucnu renovaci budu řešit použitím obkladových panelů. Chci se zeptat, zda pro instalaci těchto panelů bude třeba barvu odstranit opět až na umakart, či zda bude stačit jemně nátěr přebrousit. Pokud by bylo nutné odstranit až na umakrt, existují na to chemické prostředky, které fungují stejně jako odstraňovače starých nátěrů? Mechanicky (opalovací pistolí) bych to odstraňovat nechtěl vzhledem k ploše a nemožnosti dobrého větrání jádra. Děkuji za odpověď a pěknou neděli, od slova nedělat :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud je umakart ve zbědovaném stavu a nelze ho jen umýt,aby sloužil,tak proč vyhazovat peníze za nátěry?Vodovzdorné nátěry nejsou levná záležitost a pochybuji,že stěny dokážeš sám natřít tak,aby vypadaly vzhledově lépe,než Umakart.Ty obkladové panely jsou perfektní a firma to má položeno poměrně rychle.Takže bych doporučil jen obklad umýt,případně pískem a obložit,až bude čas.Jedna z možností,jak nakrátko vzhledově vylepšit koupelnu,jsou samolepicí tapety.

JABRAKA

alf*
hodnocení

0x

já to vidím jako komplikování si života a zbytečnou práci. Proč ne ty panely hned ale až za ... dva měsíce, půl roku?

Ty panely jsou tedy asi nějaké k nalepení, že? Pokud to máš už takhle dopředu naplánované, tak na lepidle jsou jistě požadavky na podklad uvedeny.

slapapa2*
hodnocení

To samozřejmě by bylo komplikování a vyhazování fin. prostředků. Byt pronajímám a nechci riskovat dražší rekonstrukci vzhledem k možnému poškození a rád bych pro sebe měl novou koupelnu a ne již používanou. Samotnou montáž obkladových panelů nechám specializovaný firmě, sám bych si na to netroufnul, nemám nařádí, zkušenosti, čili ani nevím, jaký má být podklad pod lepidlo. (Teď mají celozávodní dovolenou, tak dotaz tam není možné směřovat.)

Šlo mi o to zjistit, zda případným nátěrem výrazně nezkomplikuju montáž obkladových panelů ( verzich.cz/... ) , zda je možno tu barvu následně odstranit odstranovačem barev či stačí pouze přebrousit. Pokud by zde někdo věděl odpověď, pomohlo by mi to v rozhodování, zda nátěr provést či ne. Jsem spíš takovej začínající kutil, tak chápu, že pro někoho to může bejt dotaz triviální. Díky za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]