Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám mězi dvěmi místnostmi udělaný oblouk ze zádrokartonu. Asi půl metu nad zemí se na jedné straně udělala prasklina a pod ní zduřeliny, jak když chce spadnout omítka. Nevím, co s tím udělat. Děkuji, Nocarová
Sádroš takhle praská úplně běžně. Já kdybych měl řešit každou praksklinu, tak bych také popraskal ..
Stavěl jsem dřevostavbu a mám sadroše na dřevěných latích . Nic nepraská , a to na chaloupce bylo na střše 30 až 50cm sněhu. Když jsem šmejdil po amerických diskusích tak taky tam žádný praskání neřešily a staví tam běžně na ty latě. Podle tamních diskutujících (řemeslníci) by jim ty kovové profili nezaplatili . Lidi tam ví kolik běžně chcou za sádrošové stěny a tak kdyby používali kovové profily, tak by řemeslníci museli platit ze svého nebo by nemohli konkurovat. Je to zajímavé , tady stále u nás na diskusích řeší praskající sádroše a jestli to není tím , že se napojují nestejnorodé materiály ( sádroš na zed) nebo ty kovové profili mají jinou teplotní roztažnost než sádroš . Nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.