Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno. V noci mě vzbudil zvuk WC. Takové kapání. Deset sekund kape, pak chvilku nic, pak zase, pak to přestane a po nějaké době zase. WC neprotéká. Záklapka nádrže je těžká keramická a nechci se v tom vrtat, aby mi neupadla (jak se znám :D). Nikde "venku" to neteče ani neodkapává. Ten zvuk jde z nádržky. Mám se vydat montovat nebo je to ok?
Dobrý den, OK to nebude, ale akutní či zásadní to také není. Zřejmě "zarostl" přívod vody a netěsní už jako dříve. WC protékat bude, ale tak minimálně, že to nepostřehnete. Chtělo by to zkusit vyčistit (od vodního kamene či rezu) ten přítok. A protože to sama (zřejmě) neuděláte, tak zkuste jen vypnout přívod vody k WC (někde za WC bude kohoutek) a spláchnout. Potom zase vodu pustit a poslouchat, jak se ukončí napouštění nádrže (možná i vícekrát opakovat a ventil se propláchne od nečistoty). Ovšem, asi to nepomůže, tak to bude chtít zásah uvnitř nádrže (vyčistit ventil a pokud je tam plovák, tak ho "poštelovat"). Zdravím!
Další možnost je, že WC nepatrně podchází (netěsní kvůli nečistotě) na výtoku a po čase si dopouští (dokapává) hladinu vody v nádržce - to by se musel čistit ventil na výtoku z WC.
Pokud odšroubujete táhlo (tlačítko), tak keramické víko zvednete, opatrně odložíte stranou a potom uvidíte více.
kolikoli - no, při takto malém rozsahu a nepravidelnosti kapání ten opravný zásah není nutný.
Může to být i změnou tlaku vody v potrubí (zvláště v noci není v domě takový odběr).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.