Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrokarton a lití podlahy

Od: radajz* odpovědí: 8 změna:

Všechny zdravím,

chci se zeptat, jestli nemůže nastat nějaký problém, když udělám sádrokartonové podhledy a až poté udělám na podlaze potěr a nivelačku. Nikdy by mě nenapadlo se toho bát, ale četl jsem o případu, kdy se po vylití podlahy zvlnil vlivem vlhkosti podhled.U zmiňovaného případu nebylo uvedeno o jakou podlahu se jednalo, takže nevím jestli třeba u anhydritu to problém být může, ale v mým případě ne.

Máte s tím někdo zkušenosti?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

radajz,

vylití anhydrydem je něco jiného, nežli nivelačka. To by se pak již nikdy nemohla použít nivelačka, když bych měl sádroš namontován? Klidne po 10 letech použijete nivelaci, se sádrošem se nic nestane.

Občas vidím, že sádroš dělají s konstrukcí 62,5cm od sebe, pak se to opravdu prohne.

Já s tím zkušenost nemám, nedělal jsem potěr a nivelačku, kde byl sádroš.

krtek*

to, že dělají k-ci po 62,5cm je dané SDK deskou...jsou totiž 2 rozměry desek..akorát teď nevím, kterej výrobce má tu šiřší jestli Knauf nebo Riggips..

a co se týče toho lití...tak z anhydritu i nivelačky se po vylití odpařuje ta záměsová voda, takže je potřeba větrat, aby se vlhkost dostala pryč ze stavby a SDK nenavlh...já jsem teda nejdřív dělal SDK a potom vylíval a stačilo mít okna na ventilačku...nic se nestalo

krtku,

Rozměry desek jsou různé a více jak 2 rozměry. Nejčastěji je šíře 125cm, ve skladě máme i 120cm, občas se na trhu objeví akce na SDK o šíři 100(90)cm.

dělají k-ci po 62,5cm je dané SDK..

ale to je špatně, páč ať použijete SDK kteréhokolik výrobce, tak konstrukce pro 12,5mm musí být maximálně 50cm. Páč desky se musí otočit. Jen u příček je rozteč 62,5cm.

radajz*
hodnocení

Tak jsem to právě myslel, protože v tom anhydritu je jistě o hodně víc vody než v tom mým betonu a nivelačce. Tak jsem si říkal, že v tom zmiňovaným případě třeba zrovna lili anhydrit a proto se jim to zvlnilo, což je jen má domněnka. Ale zkušenosti s tím nemám, tak se raději ptám.

tohle jsem probíral s několika podlaháři. pokud je SDK strop udělaný správně, pak není problém anhydritovou podlahu vylít. jen se musí cca 24 hod.(přesněji vám to podlahář sdělí na místě - dle podmínek) po vylití začít větrat. problém nastal jen jednou, když vylili podlahu a pan majitel odjel na dovolenou a vrátil se po týdnu...

ale ve vašem případě jde o něco jiného a problém nenastane.

jabraka*
hodnocení

0x

Domnívám se,že mluvíš o podlaze v patře.Nalití skutečně múže prosáknout dolů.Já mám zkušenost z paneláku,kdy soused nade mnou lil anhydrit,tak mi prosákla do stropu.Takže neldříve anhydrit,pak sádroš.

JABRAKA

radajz*

Takhle jsem to nemyslel. Bylo to myšleno skutečně tak, jestli se může po vylití a při vysychání podlahy vlivem zvýšené vlhkosti v dané místnosti zvlnit SDK podhled.

Co se stalo tobě, ti fakt nezávidím. :/

radajz*
hodnocení

Všem děkuji za reakce. Budu doufat, že to bude v pořádku i v mým případě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]