Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych se poradit. Bydlím v panelovém domě a už zhruba 2 roky naše BD řeší problém se zápachem splašků v našem domě a stále bez úspěchu. Bohužel situace se začíná horšit, jsou dny kdy vejdu do koupelny a dostanu facku se zápachu splašků, že se v ní nedá ani vydržet. Ale v záchodě mi to nesmrdí(což je zvláštní protože máme ještě umakartové jádro a na wc jsou stupačky ze kterých by mohl smrad pocházet ...). Čichám k odpadu u vany, u umyvadla a nic prostě to tam smrdí a já nevím odkud. Po tak 20minutách někdy i později smrad z ničeho nic zmizí. Pak jsou ale dny kdy se tento samý šílený zápach objeví na wc (v koupelně to ale nesmrdí) a když to očichávám ve stupačce tak nic . Opět je zápach cítit ale není možné zjistit odkud se line, po chvíli zase zmizí tak rychle jako se objevil, a do třetice jsou dny kdy splašky smrdí i na hlavní chodbě( z ničeho nic) a pak smrdíí i v bytě (někdy na wc někdy v koupelně). Máme podezření že nám to jde cítit když jeden nejmenovný obchod vypoští svůj odpad ale není na to důkaz. Zvlátní je že tento problém máme pouze v jedné stupačce ... takže ne ve všech bytech ... a teď od 1.1.2017 se k nám dostal zápach jakoby acetonu. Mám to doma na wc a opravdu nevíme co dělat a jak to řešit Kanalizace tvrdí že kanály má čisté ale vzali vzorky vody tak čekáme na výsledek ... Věděl by někdo v čem je zakopaný ,, smrad,, oravdu je to už hrůza, mám doma malé dítě a docela se bojím když vdechujeme takové sračky ... Předem děkuji za jakoukoliv odpověď Iva
Tak jsem nad tím přemýšlela, co by to mohlo být a napadlo mě jediné, že musí být někde v potrubí nějaká jakoby zátka a když je více splašků, tak to neodtéká, někde se to hromadí a smrdí to. Nenechte se odbýt u těch kanalizací, existují takové kamery, které prolezou celým odpadním systémem, tak ať vám s něčím podobným vše proměří. Taky je možnost, že se někdo neodborně a načerno na kanalizaci připojil, prostě všechno prověřit.
No my máme podezření na ten obchod, že když oni vypouštějí tak to jde kanalizací kolem našeho domu a jestli oni nevypouštjí tak jak mají tak by to mohlo mít vliv a u nás to začne smrdět. Včera totiž tento problém měl i dům nad námi cca 50 metrů a to mají v domě udělané dvětrávání od základů. A i přesto jim to tam včera hodně smrdělo na chodbách ...
V jakém patře bydlíte? Máme úplně stejný problém ve zděném bytovém domě (přízemí-odpady v bytě jsou udělané nové). Občas silný zápach vychází ze sklepů, kde je bývalá prádelna a v bytě také nejsem schopen zjistit odkud to smrdí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.