Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zdrsnit venkovní dlažbu

Od: jspacir* odpovědí: 2 změna:

Dali jsme na chodník k domu dlažbu, prý je protiskluzová, ale jak namokne tak to klouže. Mám na to nalepit nějaký ty protiskluzový pásky, nebo jsem našel i jakýsi chemický přípravek co by ji narušil. Kdybych vyřešil jak na ni rovnoměrně nanést vrstvičku sklářského písku, tak bych to natřel epoxidem a posypal, ale potíž je v tom, že ne a ne dojít na to jak docílit rovnoměrného posypu. Nemá někdo nápad. Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Řeším podobný problém. Bydlím v družstevním domě, který architekt koncipoval jako pavlačový. Na pavlači je dlažba, která se při mrznoucí mlze stává velice kluzkou. Byl jsem pověřen, abych problém odstranil. Zjistil jsem následující. Dlažba se stává v případě námrazy vždy kluzkou, i když je deklarovaná jako protiskluzová. Existují nějaké nástřiky, ty však působí jen pár dnů. Vyrábějí se i drsné pásky, které se lepí na dlažbu. Ty fungují maximálně 10 dnů, při běžném provozu se rychle opotřebují. Vyřešil jsem to zakoupením pásu umělé trávy; ten sice zůstává protiskluzným stále, ale mám občas problém v případě, že vane silný vítr a ten pás umělé trávy nazvedává a odsune jej až k zábradlí. Oboustranná lepicí páska koberec při větru na dlažbě neudrží. Budu to asi řešit nějakou přechodovou lištou.

hodnocení

0x

My máme na chodníku betonovou dlažbu a klouže nám to taky.

To je problém zimního období a pochybuju, že sklářský písek to dokáže vyřešit. V zimně se písek schová pod vrstvu ledu a po zbytek roku se ten chodník bude blbě udržovat.

Jestli tam nemáš zábradlí, tak pouvažuj o stavbě zábradlí.

Rovnoměrný posyp pískem bys mohl vyřešit tak, že na okraje dlažby dáš trámky a po mich pojedeš trubkou velkého průměru (tak asi 200mm). Nad trubkou musíš mít násypku na celou šířku trubky a nějaké nastavení mezery mezi trubkou a násypkou. Když dokážeš udělat přibližně stejnou vrstvu písku na trubce, tak jak bude písek z trubky padat, bude i rovnoměrná vrstva písku na podlaze.

A nebo pokud to nejsou schůdky, tak tam můžeš zkusit položit plastové pletivo (Polynet). Třeba to trochu pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]