Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčku připojit na teplou vodu?

Od: ht* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chci myčku,máme ji připojit na teplou vodu?Vodu berem z řádu.Chtěla bych používat místo tablet prekarbonát, kolik ho tam sypat?popř. jiné levné eko prostredky,poradíte?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwope*
hodnocení

1x

Na teplou nepřipojovat a koupit takovou myčku, která umožňuje sypat perkarbonát a ta bude mít i napsáno kolik ho sypat. Používání spotřebiče v rozporu s předpisem výrobce nelze doporučit.

honzmalatny*
hodnocení

0x

A lze vůbec Váš typ myčky připojit na teplou vodu? Proč ne na studenou? Myčka si vohu ohřeje sama.

floro*
hodnocení

0x

Myčka se připojuje na studenou vody, vodu si ohřívá sama na teplotu dle zvoleného programu (některý program myje na 30° jiný na 60°)

Já komerční mycí tablety nepoužívám, kupuji si ekolocické čistící prostředky do celé domácnosti. Do myčky kombinuji kupovaný sypký mycí prášek s mým domácím práškem (směs sody, prací sody - musí být ale prášková, soli, kys citronové), tak v poměru 1:2-3, jako leštidlo používám ocet, místo mycí soli klasickou kuchyňskou sůl (k tomu jsou v myčce určené prostory, doplňují se jednou za čas). Ještě k tomu přidám kapku prostředku na mytí nádobí (jaru). Množství použitého záleží na typu myčky, způsobu plnění myčky nádobím, množství nádobí, tvrdosti vody. To je nutné vyzkoušet a urpavit dle své myčky. Ale množství v té mé nikdy nepřesáhne maximální kapacitu prostoru určeného pro tabletu, vodu máme středně tvrdou až tvrdou. Samozřejmě drobné mouchy to občas má, ale to pokud to naperu fakt, že se tam nevleze ani lžička navíc nebo tam dám nějak pěkně zadělaný kastrůlek :) Náklady na mycí cyklus téměř nula. Krabici tablet tam mám už asi dva roky, co jsem si myčku koupila a budu ji mít asi už navždy.

krtek*
hodnocení

0x

Pokud to myčka umožňuje tak můžete připojit..sám mám doma nachystaný takto vývod i pro pračku... 3x teplá 2x studená vedle sebe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]