Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, čeká nás malován celého bytu. Původní malba je Primalex plus. Chtěli bychom něco "bělejšího". Rozhodujeme se mezi PRIMALEX POLAR a HET Classic s vysokou bělostí (který mají v OBI). HET je teď podstatně levnější.
Má s těmito materiály někdo zkušenost? Jde HET Klasik nanášet na původní malbu (Primalex plus) bez jejího omívání, nebo škrábání? Případně zná někdo rozdíly mezi těmito dvěma barvami?
Děkuji
rozdíly neznám, já dělám s primalexem, brácha nedá dopustit na het. Jen u toho primalexu, dlouho jsem požíval polar, pak nějak zrovna nebyl nebo byla akce na ten plus a zjistil jsem že ten plus se mi nějak líp nanáší a hlavně, potvrdila to i žena, ač to papírově není asi možné přišel nám bělejší než polar.
V poslední době jsem maloval jak s Primalexem Polar,tak Het Benefit.Ten má vysokou bělost,označováno 93% MgO.Barevné tónování si nechávám namíchat ve specializovaných prodejnách.Myslím,že v případě,že je podklad s Primalexu plus,je dostatečně pevný a když se viditelně neodlupuje,nebo není několik vrstev.Pak je nutno zeď škrábat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.