Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhkost v bytě

Od: vlhkomer odpovědí: 5 změna:

Nevíte jaká je ideální vlhkost v bytě - tak aby nehrozil vznik plísní, ale nebyl příliš suchý vzduch který by dráždil sliznice?

Bydlíme v zatepleném paneláku a mimo topnou sezónu jsme měli vlhkost od 50 do 60 %. Nyní, když se topí, tak vlhkost klesla na 40 % a ikdyž v bytě sušíme prádlo, tak se zvedne na max. 45 % a jak prádlo uschne, tak je opět na 40 %.

Plísně se nám nikdy netvořili a teť máme pocit, že je vzduch příliš suchý a dráždivý na sliznice. Začalo to až s většími mrazy, před 14 dny jsme takové pocity neměli. Větrání nepomáhá, protože vlivem mrazů je i venku méně vlhkosti.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měřím vlhkost vlhkoměrem a hodnoty mám úplně stejné jako vy. Konkrétně teď mám 42%, při 22ºC. V létě se hodnoty pohybovaly + - 50 - 60%. ;) Kdysi jsem dětem dávala mokré ručníky na topení. Závěsných nádržek na topení jsem se bála, protože se v nich tvoří plísně a kvasinky. Špatně se čistí.

hodnocení

2x

Stříkám z rozprašovače vodu na závěs. Za hodinu je to uschlý. V noci to aplikovat nelze, tak jsem si teď koupila na topení z Tchiba zvlčovač ve tvaru srdce.

hodnocení

0x

40 až 60% je v pořádku.

doplněno 08.01.17 09:46:

Mimochodem - čím měříte tu vlhkost?

rv*
hodnocení

0x

Tak si dejte na radiátory zvlhčovače. A třeba přidejte i vůni, takže to budete mít doma provoněné třeba po fialkách.

zakus*
hodnocení

0x

Ideální vlhkost je cca 50-55 %. Větráním se vlhkost snižuje (obzvlášť v těchto mrazech).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]