Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rohová sedačka u radiátoru

Od: dajka® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, prosila bych vás o názor. Chceme koupit do obýváku rohovou sedačku a vychází to tak, že by ta jedna strana byla jen kousek od radiátoru a asi z třetiny ho zakrývala. Já si myslím, že by to bylo poznat na teple, když ten radiátor bude zčásti zakrytý, manžel, že ne. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není to asi optimální umístění, to je jisté. Ale zase nějakého výrazného diskomfortu ochlazení v místnosti bych se asi nebál

hahanaj*
hodnocení

1x

Máme a vůbec to nevadí ...

krtek*
hodnocení

1x

řešil jsem, respektive řeším stejný problém. Také chci rohovou sedačku do obýváku, kdy jedna strana sedačky bude zakrývat dokonce celý radiátor...vzhledem k tomu, že radiátor když hřeje tak ohřívá vzduch kolem tak je ve výsledku asi jedno jestli tam má nějakou překážku..vzduch v tomto případě bude proudit směrem nahoru nad sedačku a pak až do zbytku místnosti..mám to vymyšlené tak, že od radiátoru bude sedačka tak 15cm, aby to mohlo proudit..

pepa87*

Ale aby ten vzduch mohl proudit, tak musí proudit odněkud někam. Jinak řečeno, radiátor ho musí zespodu "nasávat". Ono to vždycky "nějak" fungovat bude, ale čím větší a bližší překážky, tím se proudění omezí a účinnost sníží. Méně tepla z radiátoru se odevzdá vzduchu a zbytečně odteče zpět do výměníku. V extrému, pokud se tím zruší i celková cirkulace v místnosti, tak se bude déle vytápět a vzdálenější prostor bude chladnější.

ddd

Pro "Krtka" - Tak to děláš pěknou blb.st. Fungovat to nebude a topení se bude vypínat, pokud je tam termostatická hlavice. A taky se tam ochladí. *alene*

krtek66

sedačku tam budu mít za měsíc přesně rok...teplota v bytě mi ještě neklesla pod 23°C ...topení mám centrální takže to jestli topí nebo ne neovlivňuju...mám jen hlavici

sollik*
hodnocení

1x

Zakrytím radiátoru se sice připravíte o část sálavého tepla, ale osobně bych to neřešil. Doma máme jeden ze dvou radiátorů v obýváku zcela zakrytý sedačkou, ale proudění funguje normálně - jak už tu někdo napsal - radiátor nasává vzduch pod sedačkou. Takže pokud nemáte sedačku bez nožek a z obou stran radiátoru něco co by bránilo proudění vzduchu neřešil bych to.

pepa87*
hodnocení

0x

Samozřejmě se tím o něco sníží účinnost topení. Tím se pochopitelně může mírně zdražit. Teplota v místnosti bude záviset na tom, jakým způsobem se meří a reguluje (pokud přímo na topení, tak se bude víc lišit).

mnd®
hodnocení

0x

V obýváku máme topení úplně zakryté sedačkou a žádný problém.Na ventilu trojka a na digi. teploměru 23,2 °C.

veronika*
hodnocení

0x

Máme to taky přesně tak a manžel taky taky tvrdí to stejné. Mě je tam přitom zima a opravdu to brání tomu teplu. Chlapi jsou v tomhle prostě zabednnění.

jirik50*

hahaha, máme to tak 30 let a poznat nic nejde, ani si nikdo nestěžoval (myslím tu nezabedněnou polovičku lidstva) *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]