Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,odkoupily jsme starší domek se starou střechou,která by byla potřeba vyměnit,po konzultaci s tesařem jsme schledaly trámy v pořádku a měnily by se pouze latě a krytina -místo tašek plech. Bude potřeba stavební povolení,nebo mi postačí ohláška? Střecha má cca 100m2 . A připojuji dotaz zda je třeba když na staré tašky budeme mít kontejner na ulici je třeba podat žádnot na úřadě o zábor. Děkuji všem předem za odpověď
Až na vyjímky (změna vzhledu stavby, nebezpečné materiály atd). žádné povolení ani ohlášení nepotřebujete.
Jedná se o běžné tzv. udržovací práce.
Však píšu, že až na vyjímky. Pokud se jedná o památkově chráněnou budovu, tak to samozřejmě bez povolení nepůjde a památkáři budou kecat i do barvy kliky u dvěří. Ale to by se podle mne tazatel neptal, protože v tom případě by již měl své bohaté zkušenosti s úřady.
Zde bych si dovolil nesouhlasit. Jelikož nejsou známy podrobnosti, je třeba v obecné rovině zmínit i různé eventuality. Jedná se např. o to, zda není stavba chráněna (sama nebo územím), s tím souvisí povolení či souhlas dotčených orgánů (památkáři), dále při změně typu krytiny může být v určitých případech vyžadován souhlas i dalších orgánů (např. armáda a pod.). Pro tazatele by bylo nejvhodnější navštívit místně příslušný stavební úřad (nebo aspoň obecní) a svůj záměr s nimi konzultovat, předejde tím pozdějším problémům.
Dobrý večer,
všem moc děkuji za odpovědi. Dům naštěstí co dočinění s památkáři nemá,jediná jeho nevýhoda je,že je na hlavní silnici bez předzahrádky,takže veškeré práce zabírají chodník.
O zábor si požádejte a jinak viz první odpověď. Chodit se ptát na úřady znamená, že si zaděláte na další problémy a ne, že předejdete budoucím problémům.
paw - ano, máte pravdu. ale pouze třeba v Praze. Na maloměstě, kde skoro každý každého zná se nelze informovat, jen na sebe upozorním.
Dneska je jiná doba, každému je fuk co si na barák dáte ale když jsem stavěl v roce 1975 tak je to zajímalo.Dával jsem si tehdy novinku, střešní krytinu z hliníku, Alukryt.Sice jsem si jí tam nechal dát ale starý úředník mě upozornil, že dřív by to nešlo, střecha je nápadně bílá a viditelná z velké dálky, v případě válečného konfliktu by se na ní zaměřovalo dělostřelectvo...
Všem moc děkuji za odpovědí. Sice bydlíme v Praze,ale už na periférii,kde kdyždý každého zná,ale když jsem dělaly rekonstrukci tak stačilo se domluvit se sousedy-kde není žalobce ...teď se jedná skutečně jen o výmenu krytiny a ještě ne na celé střeše
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.