Nejste přihlášen/a.
Opět přišla nabídka podepsat smlouvu na 3 roky, samozřejmě s tím, že ušetřím. Cosi o tom myslíte? Podepsali jste? Jak se bude vyvíjet cena plynu? Volit pevnou cenu (resp. nabízejí každý rok o chlup méně - vychází mi to podle odběru cca 320 Kč), bebo spíš to, jaké budou ceny na trhu?
Dobrý den, RWE už snad neexistuje (tato společnost se přejmenovala), ale všechny smlouvy jsou u ní na dobu neurčitou a bez sankcí..Zřejmě jde jen o nabídku tříleté garance stejné ceny plynu a jinak se smlouva nemění (když nepodepíšete, tak pokračuje bez této garance dál). Já jsem jednou podepsal a potom už ne - vůbec nevím, zda nějaká úspora byla (záleží na ceně plynu, ale také na odebraném množství). Těžko radit - je to individuální, cena plynu nepředvídatelná a odběr např. i podle počasí v topné sezoně. Zdravím!
ivzez - společnost RWE (nyní innogy) je "páteřní" dodavatel plynu a je majitelem i vnějších rozvodů a plynoměrů v domech. Řeší i všechny technické problémy, nové přípojky a např. i převody plynoměrů.
Myslím si, že už z tohoto důvodu nemůže zákazníka se smlouvou na dobu neurčitou zavazovat pod sankcí. To dělají ti "levnější přeprodejci" plynu. Já jsem také u RWE/innogy a tenkrát šlo o garanci ceny (bez sankce) a vyřizoval jsem to přímo na kontaktním místě. Paní mně to navrhla, já se na vše vyptal (hlavně na ty sankce a možnost dalšího převodu) a podepsal. Za tři roky přišel dopis a dvě možnosti - buď podepsat přiloženou smlouvu a zase mít garantovanou (stejnou) cenu plynu nebo nepodepsat a nic se nezmění, resp. (když jsem novou smlouvu již nepodepsal) cena plynu se stala pohyblivou. Takže, nyní budu zase očekávat dopis a uvidím, co tam bude uvedeno. Tazatelka by si měla dopis dobře přečíst a správně pochopit (než se rozhodne). já jsem tenkrát asi prodělal, protože následně cena plynu klesala. Ovšem, rozdíl byl minimální.
Bene, nemáte ještě někde tu smlouvu?
Podle mne to nebyla jenom tříletá záruka garance, ale zároveň závazek, že klient ty tři roky nepřejde k jinému dodavateli a pochopitelně i s příslušnou sankcí za nedodržení závazku.
Mně takhle přišla nabídka "garantované" ceny za elektřinu na tři roky od Pražské energetiky. Už nevím, jestli sankce za dřívější ukončení byla přímo ve smlouvě nebo v obchodních podmínkách, ale byla.
Děkuju za odpovědi. Ano, už to není RWE, měla jsem k ruce i starou fakturu a tak jsem to napsala blbě. Chtěla jsem hlavně vědět, jak si s tím poradí ostatní. Stále mi volá slečna, přemlouvá a uvádí samé výhody, ještě i el. abych si k nim dala. Minulé nabídky jsem ignorovala, a měla jsem i ten dojem, že se - jak tu píšete - cena plynu snižovala a vlastně to nebylo výhodné. Celé to zastřešuje snaha ulovit zákazníka na 3 roky a i déle, pokud zapomene, že už 3 roky uplynuly.
Myslím, že jim podepsanou smlouvu opět nepošlu.
Můžete si to spočítat sama ,jestli se to vyplatí,toto je jedna z mála nezávislých kalkulaček ,doporučuji ,jsou tam uvedeny výhody i nevýhody jednotlivých dodavatelů energií.
No, tak to je bomba. Podle té kalkulačky třeba na 123ušetři.cz mám kalkulator.tzb-info.cz/... utratit 15266 Kč a v tarifu, který mi nezištně, výhodně a upřímně nabízejí na innogy to je 21693 Kč. Pravda, jen pro první období .
A to si "smím"sjednat celé na tuším 30 měsíců.
Děkuju.
Zásadně nic nepodepisovat, jak podepíšete, za rok přijde vyúčtování od Bohemia Energy a od těch se honem nedostanete...
Bohemia Energy: její podomní prodejci se vydávají za stávajícího prodejce kterým jste, nejdřív většinou zavolají a pak přijdou.Chtěji vidět výpis.Když se ohlásili, nechal jsem je hrát celé jejich divadlo, když chtěl roční výpis, tak jsem mu řekl, proč ho nemá když je od RWE a on povídá, že je jako od kontroly, jestli nám účtují plyn správně.Takhle to dělají vždy, roční faktůru ofotí i s podpisem a hotovo.
Podmínkou vyplnění kalkulačky na ušetřeno. cz je zadání tel. čísla a e-mailu. To ani náhodou! Solidní je opravdu kalkulačka na TZB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.