Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značkové či značkové WC Rimfree?

Od: sejny* odpovědí: 13 změna:

Budeme kupovat nové WC bez splachovacího kruhu - tzv. Rimfree či Rimless. Místnost, kam bude WC instalováno je poměrně malá, a proto mě zaujala nabídka WC v Hornbachu - jejich WC "značky"Jungborn je hluboké pouze 48,5 cm. Ostatní WC (značková - Kolo, Jika) mají hloubku 51 - 54 cm. Šli byste raději do osvědčené značky nebo do značky neznačky, na kterou však Hornbach dává záruku 30 let? Díky

hornbach.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Bože, tyhle problémy by měli vidět naši předci! Já bych brala ten od Hornbachu - jestli dávají 30 let záruky, tak to snad ani není možné mít tak dlouho pořád ten samý záchod? Jinak dnes už ani osvědčená značka nezaručí, že je věc opravdu kvalitní.

panzerdragon*

bych tu záruku moc nebral v potaz, co se může stát s keramickou mísou krom toho že se mechanicky poškodí (na což by se stejně záruka nevztahovala)?

panzerdragon*
hodnocení

0x

pokud designově vypadá k světu tak proč ne, pohlídal bych si ještě povrch aby to byla pěkná hladká glazura

já bral laufen pro rimless s úpravou clean coat a verzi comapct (49cm), sice sem na něj čekal několik tejdnů ale bombice, pokud ti jde o tu dýlku tak se zaměř na verze s označením COMPACT, jsou kratší jen o ten límec vzadu, díra zůstává stejná

sejny*
hodnocení

A pokud je ten záchod vzadu kratší, drží prkénko ve zvednuté poloze? Aby nepadalo pořád dolů. Díky za info.

panzerdragon*

jasně, je víc na kolmo, ale dostatečně bezpečně aby drželo

u záchodu je potřeba řešit sklon brzdný dráhy abys neměl neustále v ruce štětku

sejny*
hodnocení

Chápu to správně, že sklon mísy by měl být co největší, aby odpad letěl zrovna do vody a nemazal mísu?

panzerdragon*

ono by to pak asi šplouchalo, nějakej zdravej kompromis.. možná vzít nějakej předmět sebou do obi a zkusit ho utrousit do té mísy jak si tam sedne, ta lepší glazura je taky dobrá věc, když už je wc zadělaný tak to jde lehce dolu

hodnocení

0x
Zkuste zjistit, jestli dobře splachuje...v recenzích apod...není nic horšího na WC, než špatně splachující...
doplněno 06.01.17 14:07: A co třeba Roca Meridian, 48cm, v Siku
sejny*
hodnocení

To bohužel nemám jak zjistit u toho z Hornbachu. Předpokládám, že jej nikdo nemá, ani na youtube jsem nic nenašel.

dav*
hodnocení

0x

video výrobce je tady: jungborn.net/...

sejny*
hodnocení

Jenže každý výrobce bude své zboží vychvalovat do nebes. Navíc jsem na jejich stránkách nenašel ten můj konkrétní typ Ella.

hodnocení

0x

Já vřele souhlasím s Dajkou. Ale vrtá mi v hlavě, kde je nádržka na vodu? Ta je zabudovaná ve zdi? Jak do ní dostali tu barevnou vůničku? Používá se i něco jako průtokový ventil, dokud se zlačítko drží, potud voda teče. Ale toto? Toto musí mít nádžku.

doplněno 06.01.17 17:42:

Nonek, ale kde ta nádžka je? Kde je k ní přístup? Kudy se nalévá nebo vkládá voňavá tableta, když je wecko ukotvené na zdi?

Toto je závěsné WC, pro konstrukci s nádržkou, např Geberit,.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]