Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak namlet mák bez mlýnku

Od: ivuska* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit, jak namlít mák.Nemám ani mlýnek na mák ani kávomlýnek,na kterém se taky dá mlít.Slyšela jsem o různých variantách.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ivuško, namlít jedině mlýnkem. Dá se ale různě podrtit pomocí mixérů... není to ale to pravé.

claire*
hodnocení

2x

Ivuško, to je práce pro vraha, kupte si mletý.

kt8d5*
hodnocení

2x

Já když chci mák umlít, vsypávám jej pomalu maželce do té štěrbiny v hlavě. Je to vcelku bez práce, ta mele pantem furt :-P

jabraka*
hodnocení

1x

Mák se dá třeba pro buchty připravit i v moždíři.Ale je to dřina.

JABRAKA

lidka*
hodnocení

1x

Ivuško, koukala jsem na internetu, že ruční mlýnky jsou v rozmezí 300 - 900 Kč. Podle mého názoru stačí i tento: noto.cz/..., je to nejlevnější varianta kovového mlýnku. Tolikrát zase během roku mák nemelete, takže bych ten dražší asi nekupovala. Ale to záleží na Vás a na Vaší peněžence. Měla jsem i mlýnek u starého robotu ETA, ale to je opravdu vhodné pro toho, kdo má větší rodinu a často peče buchty a nebo vaří nudle či bramborové šišky s mákem. :D No a jednou jsem vyzkoušela koupit mletý mák a nebyl špatný. Má samozřejmě menší trvanlivost, ale to se dá pohlídat. Hezký večer!

ankaber

v Makru zA 135KČ SUPER POMOCNÍK

hodnocení

0x

Já melu mák na prastarém přístroji (dostala ho moje maminka k svatbě 1958) v takovém nástavečku na mletí kávy. Je to báječné. Bez mlýnku asi mák nepomelete, ale záleží na co ho potřebujete, jsou i recepty na buchty s nemletým mákem. Možná by to vyřešilo povaření máku, ale k tomu se musí vyjádřit zkušenější kuchařky *kafe*

dracek*
hodnocení

0x

Uvařit a několikrát prohnat přes masový strojek ale není to absolutně dokonalé:)

papene*

A co když nemá ani masový?*haha*

flekl*
hodnocení

0x

Mák se vlastně nemele, to se jen tak říká. Ten se drtí - neboli mačká. Jedině snad na prkénku a kovovou paličkou, nebo kladivem. Nebo ten hmoždíř.

doplněno 09.10.09 20:01:

*nevi*

flekl*
hodnocení

0x

Mák se vlastně nemele, to se jen tak říká. Ten se drtí - neboli mačká. Jedině snad na prkénku a kovovou paličkou, nebo kladivem. Nebo ten hmoždíř.

ankaber
hodnocení

0x

já koupila malý mlýnek za 135kč v makru výborný kvalitní pomocník, taky jsem mlela na mixéru Eta v tříštivém kávomlýnku super 1kg máku za deset minut, samozřejmě postupně asi po 5lžících

teide*
hodnocení

0x

Jestli ho nemáte a nechcete si ho koupit,tak si ho půjčte.Máte-li od koho.Nebo vyměňte mák třeba za tvaroh.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]