Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou elektrickou sekacku

Od: budi odpovědí: 15 změna:
Dobry den . Prosim o doporuceni elekt. Sekacky jakou znacku a tip! Travnik 600-800m rovina .vyplati se investovat do drasi?nechci sekat 2h. Dekuji za rady

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mire*
hodnocení

0x

Na tuhle rozlohu si to s tou elektrickou sekačkou rozmyslete. Určitě to není pravidelný čtverec se zásuvkou uprostřed:) a tahat kabel mezi keři a záhonky vás rychle přestane bavit. Tuhle plochu bych raději sekal motorovou, klidně i bez pojezdu (alespoň by se nemělo co pokazit). Elektrickou sekačku přenechte "balkónovým" zahradníkům, kteří sečou rozlohu v desítkách m2.

xyz*

No já mám pozemek 620 m2. Koupil jsem velkou Hecht elektriku s pojezdem.

Elektrika a benzín mají svoje pro a proti. Já mám poměrně pravidelný pozemek, takže hlavní plochu beru touhle velkou elektrikou a zbytek mám takovou malou :)

Výhody elektriky: bezúdržbovost, váha (i když ta moje potvora taky váží asi 20 kg). Nevýhoda - kabel.

Výhody benzínu: bez kabelu - volný pohyb. Nevýhoda - nutnost údržby, váha, hluk.

lach
hodnocení

0x

Kosu. Beze srandy.

( Čas, který "ušetříte" motorovým sekáním a pak ho stejně promarníte hovadinami není ušetřeným časem. Nehledě k nákladům, cholesterolu, emisím, atd... )

budi
hodnocení

Zasuvku mam nachystanou opravdu uprostred! Zadne kere ani stomy tam nejsou jen rovna plocha trav!muze me nekdo doporucit el. Sekacku(:
o
Nebo ze dvě ovečky!:D Máte recht! Opravdu si čas šetříme na to, aby se v zápětí dal pohodlně promarnit! Třeba taková Pojišťovna v Růžové Ulici!:D a lidé jsou ochotni si i slušně zaplatit, tedy si na to poctivě vydělat, a vlastně mrhat čas v práci pro peníze, aby pak mohl snáze plnit osobní úlohy, aby tak měl více osobní svobody! "Pro stromy nevidět les"? Děkuji za myšlenku!=)

fik
hodnocení

0x

Ono máš hlavně problém v tom,že výrobci nečekají že by jsi chtěl elektrikou sýct takový plochy. Proto elektrický mají většinou poměrně malý záběr,i poměrně malý koš. I když máš zásuvku uprostřed,stejně to budeš ty dvě hodiny sekat.

Benzínová by se ti hodila mnohem víc,mají větší záběr,větší koš,nemusíš se otravovat s kabelem. Jednou za rok pokud nejsi kutil to hodíš na údržbu,jinak do toho leješ jen benzín.

Pokud si to nedáš vymluvit,určitě investovat do dražší,a to platí jak pro elektriku tak pro benzín. Nějaký výrazný rozdíl mezí výrobci od střední cenové hladiny nebývá. Rozhodně bych se vyhnul nějakým hoby čínským šuntům. Můžeš vybírat klidně ze značek jako bosch,gardena,husqvarna,stihl-přesnou ti doporučovat nebudu,poněvadž to je na tobě,jaká ti bude nejvíc vyhovovat,zkusit si ji v obchodě,jaké má možnosti nastavení,jak se ti drží,jak se ti s ní bude jezdit..každý je jiný,já ti doporučím něco co vyhovuje mě a tobě to vyhovovat nebude

viceinfo
hodnocení

0x
Musíte dát více info..např. Chcete trávu sbírat nebo stačí mulčovat?jak často sekáte?resp. Jak moc vám může tráva narůst než ji posekáte?(jestli máte takové nějaké "nepsané pravidlo") tyto otázky jsou klíčové..pokud jste ochoten séct "2x denně" ( :-D ), trávu nemusíte sbírat-nebylo by totiž co, a tak nároky na kvalitu sekačky můžou být minimání. Pojede totiž "naprázdno"...ale jakmile ji vemete na 3 týdny neposekaný-nedejbože ještě "mokrý" trávník,...///chápete kam mířím:) jsem technik v servisu el. Nářadí, a zahr. Techniky..rád poradím:)
budi
hodnocení

Travnik mam na podzim zasety -jeste sem nesekal-ani nemam cim(: urcite s kosem sbirat! Sekat asi jedno za tyden mozna dvakrat.poratte prosim konkretni sekacku at nemusim badat... dekuji
staleviceinfo

Tak ještě mi řekněte "bajvočko" kolik jste ochoten utratit:) Pochopitelně je jasné že se budu snažit najít variantu co nejvíc muziky za tyto, či levněji:) tak jako sobě :) a pokud nemáte problém sdělit odkud jste, také uveďte, mohl bych Vás nasměrovat za takovým prodejcem, o kterém vím, že v jeho zájmu není prodat cokoli-komukoli, ale který který svou práci dělá s radostí a pro radost:) Bohužel je takových málo..:( Krutá realita je ta, že Vám můžou klidně prodat drahého, pro Vás nevhodného, a pak to "dohánět" na servisech, že to neumějí opravit...přitom on je zodpoévědnmý za to, co "kam a k čemu" prodá...:) pokud chcete poradit, musíte se vyjádřit se vším všudy...Nejhorší je, když zákazník kecá prodejci co vše bude se strojem dělat, a prodejce zase kecá na co vše je stroj dostačující:D Všecko špatně v tu chvíli, trpí stroj, zákazník, prodejce i servis...

dusger*
hodnocení

0x

Tak já mám Stigu kombi a naprosto mi postačuje. Vybral jsem elektriku pro její nízkou hlučnost, hmotnost bezúdržbovost a jednoduchý provoz i za cenu použití prodlužky. Seču pozemek cca 1000m2 ale nikdy ne celý ale asi tak na třikrát.

budi
hodnocení

Max do 6000kc. jsem s jizni moravy-Hodonin
budi
hodnocení

Porad jeste cekam na odpoved -doporuceni...
budi
20.01.17 21:42
hodnocení

?

hodnocení

0x

Tahám kabel už třetím rokem - původně jsem měl benzínovou, ale švára ji používal a vracel ji shnilou ... Mám taky nějaký kousek místa s větším spádem a benzínová mohla jezdit jen z a do kopce - ne našikmo - bylo to více stupňů a tekl pak benzín do filtru nebo co...

Pojezdová benzínová se mi často kousala díky většímu drnu, smrad v garáži atd - taky jsem přešel na elektriku a tahal za sebou 35 metrů kabelu - nemám s tím problém :)

sekacky.heureka.cz/...

tuto chci koupit, až se mi moje rozbije, ale už 4 roky se snažím o zničení a stále funguje (koupeno jako provizorka z bazoše, italský "šméčko"...

hodnocení

0x

Tak když nikdo nedává svůj tip, tak já vám dám ten co mám já. sekacky.heureka.cz/... Mám ji už 7 let. Tenkrát jsem ji koupila v akci u Mountfieldu za 3400 Kč. Sekám s ní zahradu asi 650 metrů. Jsou tam stromky a keře, takže se musí objíždět. Sekám jednou za 2 až 3 týdny. Ale u nás je přes léto velké sucho, takže tráva moc neroste. Sekám za sucha, takže žádný problém. Také jsem si chtěla koupit kvůli tahání kabelu benzinovou. Ale dočetla jsem se v různých recenzích, že je těžká, když je s pojezdem tak se s ní špatně zatáčí a také jsem se bála startování (jsem starší žena). Pokud je pozemek rovnýa bez velkých překážek, tak elektrika je dobrá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]