Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení nerezu na skleněnou varnou desku

Od: marek68* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřebuji přilepit nerezový kolík na skleněnou varnou desku, kolík zamezuje posunu litinové mřížky, zkoušel jsem kolík přilepit silikonem, vteřinovým lepidlem, dvousložkovým epoxidem, ale vše selhalo, spoj drží jen do chvíle než se varná deska zahřej a pak opět povolí.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Potřebujete to přilepit nějakým vysokoteplotním lepidlem. Sklokeramická deska dosahuje teploty až kolem 400-500°C, takže normální lepidlo samozřejmě nevydrží. Každopádně takové lepidlo seženete asi jen v nějaké speciálce a rozhodně nebude levné.

asd1
hodnocení

0x

Lepit tohle je problém. Pokud se vybrousí díra a kolík vlepí do ní, tak zase hrozí rupnutí desky. To možná hrozí i při přilepení kvalitním lepidlem - v místě kolíku se vytvoří pnutí...

Spíš bych to řešil páskem z nerez plechu ukotveným vedle varné desky.. (ten by mohl být i přidělaný na mřížce, aby pásek nepřekážel při mytí...

marek68*
hodnocení

...udělat pásek z nerezu by nebylo dost možné, kolík se odlepil v přední části, kde jsou ovládací knofílky, kolíků je celkem 4, ostatní drží, potřebuji typ lepidla, kterým ho přilepím, plochu má kolík 1cm kulatou plošku.

Poslal jsem manželku pro azbestovou šňůru do dvířek krbu a v kamnářství jí dali i malou tubičku lepidla asi za 80 korun. Ta mrcha drží i na skle i tam kde nemá a že tam pár set stupňů bude. Teď jde jen o to jestli by držela i na nerezu ale myslím že jo.
marek68*
hodnocení

...díky za dobrý tip, už jsem na toto lepidlo mrknul na netu a určitě ho vyzkouším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]