Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parozábrana-jak připevnit?

Od: raper® odpovědí: 16 změna:

Zdravím,je možno parozábranu v podkroví připevnit pomocí oboustranné samolepicí pásky,nebo je nutné ji nasponkovat?Děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gerrik*
hodnocení

0x

Zkuste použít obojí, tím se nic nezkazí. My jsem ji jen sponkovali.

hodnocení

0x

parozábranu jedině lepit, sponkováním ji znehodnotíte. Mluví me o parotěsné?

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Já jí nasponkoval a poté řadu sponek přelepil páskou,co se používá na spoje

Parozábrana-jak připevnit?

nasponkoval k čemu?

jaká to byla páska?

vosikac*

*jasne*Ta páska byla dodána od střechařů ke 2 ks rolí té parozábrany na přepáskování spojů... a já s ní přelepil i sponky,které drží folii k laťování...

střechaři používají paropropustné,

vevnitř je paro těsná, a folii jste nasponkoval ke čemu?

do čeho jste dal sponky, asi do dřeva, ale do trámu?

je to vnitřní folie?

vosikac*

*jasne*když to vezmu od shora,tak je taška,paropropustná folie,mezera cca 4cm,vata a pak parozábrana přisponkovaná k vodorovnému laťování

když to vezmu od shora,tak je taška,paropropustná folie,*****jaká? kontaktní, pak nemusí být **mezera cca 4cm,vata ****kolik cm a kolik vrstev?** a pak parozábrana přisponkovaná k vodorovnému laťování****** vodorovná laťování je přímo na trámech? Jak je vyřešen pohyb ** dilatace mezi krokví a povrchem (SDK?)

vosikac*

Vata je ve dvou vrstvách 60mm,pak laťování a třetí vrstva 60mm.Tudíž 180mm... jak jste psal dříve - hold splňuju normu...nebo jak to bylo..:).A to vodorovné laťování je přímo na trámech.

Jak tedy ještě před obkládkou stropů vyřešit dilataci? *nevi*

teď už nijak, páč když vlhkost a mrát malinko pohne trámem, pohne se i lať a SDK.

hodnocení

Ano,jde o parotěsnou zábranu.Kolega ji jen přisponkoval a sponky pak přelepil obyčejnou lepící páskou,což se mi zdálo podezřelé.Radíte tedy jen oboustrannou lep.páskou.stačí obyčejná,nebo musí být nějaká speciální?

rapere, znám spoustu pásek, ale nevím která je obyčejná. Podle povrchu bych volil specielní až výbornou.

Musí vydržet několik let a lepit folii k sobě.

hasoft.cz/...

hasoft.cz/...

hasoft.cz/...

hodnocení

Zdravím,měl jsem na mysli nějakou kobercovku jako obyčejnou,často používanou.Ale ta asi nebude to pravé ořechové.Jinak diky za odkazy.

právě že vím jak se používají pásky, které nedrží na ničem, nebo jen ke slepení krabic, zkrátka nevhodné, proto varuji.

dracek*

Milane taky sem parotěsnou folii sponkoval a přelepoval speciální lepenkou ,sice netuším kdo ji vyrábí ale je stříbrná a určená právě k přelepování sponek a spojů parotěsné folie :)

doplněno 15.09.09 22:05:

ps: sponkoval sem do trámů

Dráčku, (jsem zapoměl jméno) , samozřejmě že se přelepuje i touto páskou. je to hliníková, třeba 5 cm široká. Jsou jich mnoho druhů i podle použitého nosiče lepidla. Spíše jsem zjiš´toval když sponkou, tak do čeho, když do trámu, tak tuším problémek, s umístěním parotěsky ve skladbě izolace. To že se umístí parotěska mezi izolaci je možné, ale za určitých podmínek.

Přesněji, NEMŮŽE být folie umístěna: 14 cm vata mezi krokve, parotěska a 10 cm vaty pod krokve, Musí být 4(5):1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]