Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digestoř 60cm nad sporákem?

Od: kolera odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, nechala jsem si udělat od zedníka novou kuchyň. Obklad udělal 60cm nad sporák, tam bude patrně hned za obklad umístěn odsávač par. Na netu jsem se dočetla, že výška digestoře nad sporákem by měla být 65-70cm... Budu mít nějaké potíže, když to bude jen 60cm?

doplněno 02.01.17 11:40:

Výška dolní skřínky 87,6cm.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Tak potíže... Bude se Vám špatně koukat do hrnců ;). Nízká výška je opravdu do budoucna k ničemu. Nepohodlné, nepraktické

panzerdragon*

ale zas to bude parádně cucat páry, 60cm bych se nabál.. mam to taky tak, sem vysokej a v pohodě, ale je teda fakt že máme vysouvací digestoř a můžu jí trochu zasunout když mi vadí na vaření na zadních plotýnkách..

hodnocení

0x

Zkus si smontovat rám velikosti digestoře a umísti si ho do výšky 60cm nad sporák.

Když to budeš mít takhle nízko, tak se budeš ze začátku dost bouchat do hlavy. Po nějaké době si asi zvykneš.

Ale je to rozhodně lepší umístit digestoř výše.

Ale hodně záleží na tvojí výšce a taky na tom, kdo další bude pod digestoří vařit.

panzerdragon*

taky záleží jak vysoko jsou spodní skříňky, že.. pokud bude vše dost vysoko, stačí bohatě 60cm naopak to bude vyloženě lepší!

panzerdragon*
hodnocení

0x

to zas tak vysoko neni, já dával 93cm, takže to mam vejš a zároveň mam vejš i horní skříňky.. moje výška je 196cm

vaše výška?

edit: ono se do toho plete pak i to abyste dosáhla do horních skříněk, pokud byste dala horní skšíňky vejš tak budete obtížně sahat do horních pater, ale zase je to individuální, záleží na vaší výšce i na tom jak vysoké budou horní skříňky

hodnocení

0x

Někdo dělá kuchyň různě vysokou. Tedy vaření se dává níž a dřez se dává výš. Když je vše vedle sebe, vypadá to sice všelijak, ale člověk se nemusí u dřezu ohýbat a u vaření stoupat na špičky, aby viděl do zadních hrnců.

kolera
hodnocení

Teď odešel nějaký instalatér, kterého poslal zedník a namontoval mi to 88cm nad sporák? Je to lepší nebo horší než těch 60?

ovczaak*

je to lepší,těch 60 cm bylo málo. má to být 75cm nad plynem,65 nad sklokeramikou...jedině šikmá digestoř může být 45 cm nad sklokeramikou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]