Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,zajímalo by mě zda někdo neví jak zajistit aby mech který si odnesu z lesa a použiji na dekoraci zůstal co možná nejvíce svěží a zelený i když uschne? Jde o efekt. Zatím se mi to nepodařilo dlouhodobě ani když jsem ho dal do misky s vodou,natož na sucho jen na dřevěné podložce.Napadá mě použít lak na vlasy? Nebo ví někdo o nějákém fíglu? Moc děkuji. Jirka
Dost dlouho si svěží vzhled udržuje baňatka (obecná) – takový ten světlý mech, který bývá na pařezech. Čerstvost můžete prodloužit pomocí rozprašovače s dešťovkou.
Na dekorace se hodí i proto, že je poměrně kompaktní a nerozpadá se při manipulaci; pokud ho sebereme na dřevě, není v něm zemina.
Třeba mech ploník vypadá o něco atraktivněji, ale moc dlouho pěkný nevydrží, rozpadá se a často obsahuje dost hlíny.
Zkuste tu baňatku - ta, myslím, právě nehnědne.
Spíš bych uvítal to,že bych ho nechal uscnout...jen něják zamezit aby nezhnědnul a zástal pohledově zelený. 6e to něják jde jsem jednou viděl na výstavě,kde z něj dělali obrazové dekorace,byl suchý a zelený. Tak to něják musí jít. Mlžit a udržovat to v mém případě nejde. Nějáký další nápad? Děkuji Jirka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.