Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okrádaji me řeneslníci

Od: frantise odpovědí: 21 změna:

Dobrý den.

Moc prosím o jakoukoli radu. Provádím rekonstrukci domu, peníze z úvěru ubývají a parta elektrikářů, se kterými jsem celkem spokojen říkali, že budou muset pak udělat nějakou Revizi elektrických vodičů, nebo co, a prej za 3000Kč. Nevím co to je, ani na co to je? Říkali koukni na náš web: morvez.cz a uvidíš, tak jsem koukal a už nechápu vůbec nic. Chtějí me okrást? Mám se s nimi raději rozloučit, než vymyslí další poplatky?

Díky.

František.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Po rekunštrukcii budete potrebovať revíznu správu,nechcú vás okradnúť.

frantise
hodnocení

A na co ji budu potřebovat? Bude lepší, když svojí práci pořádně a rychle udělají a je to...

vanad1*

Budou ji potřebovat pro kolaudaci. Ta zpráva říká, jak je to s elektrickým vedením Taková výstupní kontrola. Revize se dělají ve firmách každý rok, u domácností buď obdobně nebo v nějaké periodě. V případě požáru elektrického vedení a absenci aktuální revizní zprávy pojišťovna nevyplatí ani Kč.

hodnocení

2x

to že udělaj revizi je správný ale co už se mi nelíbí že dostali slušnej kšeft a ten jako takovej by měl tu revizi obsahovat a ne že udělaj práci a napíšou si papír za další 3OOOkč *zed*

vše je holt na tom jak ste se dohodli a co máte popřípadě ve smlouvě o díle

můj názor je takove že pokud máte dostatečně velkej přívodní jistič na baráku a nebudete čez žádat o jeho navíšení či se nebudou dělat náký úpravy na přívodu tak revizi až tak potřebovat nebudete a vždy si jí můžete dle potřeby nechat udělat dodatečně

revize-elektro.revtechnik/...

pohanka*
hodnocení

2x

Skoro se mě zdá, že to je sranda a někdo se nudí! Revizi přece potřebujete na kolaudaci domu a nejenom elektřiny, ale i plynoinstalace, hromosvodu, komínu.

A jestli si ji opravdu necháte udělat, tak mužete třeba od jiné firmy, nebo soukromníka, který na to má papíry. Protože bude mít jiné oko.

Elektroinstalace domu je jedna velká položka a zrovna ne moc laciná, na ní moc neušetříte.

doplněno 30.12.16 23:59:

Cenu elektroinstalace si můžete vygůgli, ale co jsem se dívala, tak se cena odvíjí podle velikosti bytu, domu, tedy firma Bílek v roce 2015 - 3000 korun je pro dvoupatrový rodinný dům. www.revizebilek.cz

Až uvidíš jaký lejstro musí revizní technik vyplňovat a že musí prakticky změřit každý jistič a každou zásuvku aby se pod zprávu mohl s čistým svědomím podepsat tak ti ty 3000 nebudou připadat tak moc. A jestli ti parta nabízí, že dodá vlastního revizáka, ušetří ti čas a problémy. On ví jak jim může věřit, když je zná a to celou operaci urychlí. Když si budeš muset sehnat svého, zabije na tom víc času a ten si samozřejmě nechá zaplatit.

hodnocení

1x

Ještě před zahájením prací měla být sepsaná smlouva ve které je uvedeno konkrétně co, do kdy a za kolik.
Jinak ale to, že větší rekonstrukce elektriky je završena revizí, je podle mě správně.

danys*
hodnocení

1x
Jste jen obětí stejně jako většina Čechujů,které všichni chtějí okrást! Revize by se mela udělat, oni se tím kryjí a vy mate jistotu! proč si tedy nesjednate někoho,kdo tomu trochu hovi? Zadarmo by to asi nebylo a jisté by vas taky okrad ze?

alena350*
hodnocení

1x

Revize je i kvuli pojisteni, kdyz si budete rekonstruovaný dum pojistovat..revizni správu bych naskenovala a uložila na Google Drive.Maluji čerta na zed, ale zase čert nikdy nespí.

dam®
hodnocení

1x

Za obyčejnou garáž se účtuje min. 1000Kč, nabídnutá cena za revizi komplet bytu, kontrolu dokumentace, rozvaděče od hodin po poslední zásuvku a světlo je hodně v poho. Revize je vaše ochrana a bezpečí, taky řemeslníkova jistota, že nic nezapomněl, vše dodělal, dotáhl spoje nebo neošulil.

doplněno 31.12.16 13:30:

Taky musí měřit uzemění a vypínací smyčky na proudových chráničích.

elektro
hodnocení

1x

Kde někteří rádci berete jistotu, že "frantise" bude potřebovat revizi? On nestaví nový dům,, on jen provádí rekonstrukci. Jestli se rekonstrukce nijak nedotýká dodavatele elektřiny, tak mu revize chybět nebude. Nebude ji nikde předkládat. Málokterý dům po rekonstrukci se kolauduje.

doplněno 01.01.17 08:36:

Proč někteří rádci musí radit jen proto, aby radili a ne aby byli k užitku tazateli?

K čemu stavební povolení k rekonstrukci?Jsou i jiné legální způsoby,vždyť dnes je možno postavit nový dům do 150m2 bez stavebního povolení. Z 99% tvrdím, že tazateli bude revize na dvě věci.

pohanka*

Zadavatel nenapsal rozsah rekonstrukce.

Pokud stavebník zažádá o stavební povolení u rekonstrukce, přístavby, vestavby, nadstavby, tak je kolaudace vždy povinná

před zahájení užívání.

pohanka*

Elektro: je vidět, že se v této oblasti pohybujete a rozumíte tomu, víte, jak se čemu vyhnout. Pokud je ,,frantis,, úplný laik, tak v tom plave a dobrá firma a hotové revize zajistí pořádek klidný spánek. Vy si to dokážete před úředníky obhájit, proč něco nemáte, úřednictvo je však zadavatelem otázky schopno naopak pěkně zamést a přidusit..

U tazatele mám pocit, že neví jako chlap vůbec nic, že je naopak dost jednoduchý. Protože kdyby chtěl, tak se za prvé zeptá kamárádů, kteří tomu okolo stavby rozumí, může se zeptat přímo na stavebním úřadu, nebo dostatek info vygůgluje.

Jak zde již padla doměnka, že se jedná o nenápadnou reklamu, tak se k tomu také čím dál více po přečtení dotazu a odpovědí přikláním.

Tazateli tedy radíte, že revizi bez jednoho procenta ze sta nepotřebuje, a my ostatní radíme špatně. Ať si tedy tazatel vybere, kterou variantu použije. Každý tady radí podle svého nejlepšího rozumu.

hodnocení

0x

Záleží jak velkou rekonstrukci děláš, ale lehce se může stát, že revize elektriky nebude zdaleka jediná, že těch revizí budeš muset mít více.

panzerdragon*
hodnocení

0x

hele oni taky za něco musej žít, platit hypotéky, šatit se atd prostě jim zaplať

pepa87*

Drž hubu a plať! To je heslo současného porevolučního režimu.

Nějaké soukromé potřeby podnikatele vůbec nepatří do obchodu. Má předem sepsat smlouvu s rozpisem položek za materiál a práci a kolik co bude stát. Pokud tam měli napsanou revizi a zákazník s tím souhlasil, tak musí zaplatit a oni ji musí udělat. Pokud ne, tak jim nic platit nemusí. Ovšem to ještě neznamená, že tu revizi nepotřebuje, třeba od někoho jiného s potřebnou kvalifikací. Co se týče okrádání zákazníka, tak jsem ho pozoroval zejména na účtování nadměrného množství materiálu, ze kterého si ten přebytečný a stále plně použitelný beze slov odnesou. A pokud je nikdo nekontroluje, tak samozřejmě i "odpracovaný" čas.

hodnocení

0x

Já bych jim nic neplatil,jen to co je ve smlouvě,nebo na čem jste se ustně dohodli.Něž bych jim dal peníze tak bych požadoval vypsání předavacího protokolu,kde bude jasně napsáno co udělali za práci a že elektroinstalace byla nainstalována dle ČSN (česká státní norma). žádný elektrikář vám nemůže na stavbě udělat nic co by bylo v rozporu s normou,ani kdyby jste mu podepsali prohlášení,že Vám to tak vyhovuje. Jinak Vy ji budete potřebovat jen kuli pojištění nemovitosti,kdyby třeba od instalace vznikl požár.

hodnocení

0x

já jsem teďkom dělal střechu a ti co to dělali přivezli hromosvodáře kteří udělali nové hromosvody..no a ti přivezli pak technika který vše proměřil no a zjistil že to co je v zemi je zhnité/a bylo/takže se kopalo a následně dělala zpráva---a platilo...jo a u kluka který dělal elektřinu v bytě/jinde/taky potřeboval konečnou revizi-protokol a taky platil okolo 2 tisíc----takže oni Vás neokrádají prostě to tak musí být...předpokládám že už jsou hotovi a ta revize je tečkou za dílem...navíc většinou revizní technik co to dělá bude jiná samostatná osoba a ne ta parta..

mp*
hodnocení

0x

Je fakt, že revize el. zařízení je na dvě věci - v podnikání kvůli kontrole - to musíte mít. V soukromí kvůli pojištění (protože pojištovny rády pojistí, ale nesmírně nerady plní (pokud tam teda někoho nemáte). Takže asi tak. Jinak pro hospodu platím tak cca 6 - 7 tis kč za revizi. Takže 3 tis pro barák mě přijde slušné.

zakus*
hodnocení

0x

Kompletní rekonstrukce elrozvodů má být ukončená novou ´"výchozí revizní zprávou" a každých 5 let se provádí pravidelná revizní zpráva. Uvedená cena je přiměřená.

Předpokládám, že na celkové ceně i obsahu prací jste se předem dohodli. Pokud ne, můžete oslovit nezávislého revizního technika. Sice asi neušetříte, ale máte nezávislé posouzení zhotovených prací.

Pro revizi potřebujete projektovou dokumentaci dle skutečného provedení (tu jistě máte).

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dle mne je tento dotaz pouze pokus o reklamu uvedené firmy.

krtek*
hodnocení

0x

no...myslím, že to tu rozčísnu...pokud dělá rekonstrukci se stavebním povolením - ano, musí mít revizní zprávu...pokud staví novej barák - ano, musí mít revizní zprávu...pokud rekonstrujuje byt, kde úpravy nevyžadují stavební povolení - ne, nemusí mít revizní zprávu...

btw...za 3000,- je pošlete do háje... já dával 500,- , páč jsem potřeboval připojit elektroměr..revidoval jen sklepní rozvaděč v domě... 1000-1500,- max.. dle rozsahu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]