Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych znát názory, jestli plechovou střechu raději nově natřít nebo raději dát lepenku. Popíšu problém, mám z dědictví dům který rekonstruujeme, stáří 40let, střecha plechová plochá, sklon přesně nevím. Zatím rekonstrukce probíhá hlavně uvnitř. Pozval jsem si "střechaře" a říkali že ještě výměna není třeba, že je plech ještě dobrý. Nicméně po těch 40 letech prý v tom plechu probíhá nějaká chem. reakce, zřejmě degradací a jsou tam asi tři místa kde jakoby je vždy pár direk asi d=1mm, ovšem ne z koroze, nebo to aspoň tak nevypadá. Koroze je tam jen asi ve dvou řadách místy, ale byla jen povrchová a tu jsem již opravil(obrousit, odrezit, natřír antkor. zakladem a vrchní barva). Na ty děravá místa mi byl doporučen klempířský tmel a následně přetřít. Střechu bych chtěl vyměnit až bude probíhat zateplení celého objektu, moje představa je tak za 8-10 let.
Cena kvalitní barvy je dost vysoká, střecha má plochu asi 150m2. Vychází to na 16tis, s tím, že za 5let obnovovací nátěr. Dle mého názoru, když se ty děravá místa budou objevovat dál, tak to budu muset pořád kontrolovovat a případně opravovat. Našel jsem na internetu opravu mod. asf. pásy, viz obrázek, přijde mi to jako trvanlivé a spolehlivé řešení na určitou dobu. Nebo tak hydroizolační stěrku třeba Sanakryl TOP, který se dá aplikovat na plech ale dle diskuzí se prý časem vyžhaví a popraská.
Oboje řešení by probíhaly svépomocí.
Děkuji za reakce.
Ty asfaltové pásy taky nejsou levné. Pokud budete chtít tloušťku alespoň 4 mm s posypem břidlicí, tak počítejte min. 100 Kč za m2. A pokládat 158 m2 svépomocí? Opravil bych napadená místa tmelem od Parama nebo záplatou asfaltovým pásem, poté celou střechu Gumoasfaltem. 10 let to vydrží. Poté komplet novou střechu do hliníku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.