Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace rour topení v kotelně

Od: mecik* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Prosím o radu. Potřebuji zamezit úniku tepla z rozvodů již v kotelně. Máme kotelnu nejteplejším místem v baráku, což není potřeba. Jak zamezit ztrátám, čím roury zaizolovat? Děkuji, mečík.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží na umístění kotelny v baráku; obyčejně teplá podlaha v místnostech nad kotelnou je taky velká výhoda...a k izolaci potrubí - kdysi se používala izolační vata, dnes většinou mirelon - mirelonové "trubky"- potřebného průměru a tloušťky a taky různého provedení. Můžete použít i dvě vrstvy - dva průměry izolace na sebe, nebo jen jednu silnější vrstvu...Pokud už rozvody máte, doporučuji spoje slepit lepidlem na mirelon (izolaci budete muset podélně rozříznout, abyste ji nasadil na trubky)...a nepoužívat sponky...

doplněno 30.12.16 07:40:

A ještě pár informací

hodnocení

2x

Já mám celou kotelnu, tedy trubky obalené vatou a tu vatu ještě obalenou takovou tou šedou lepící páskou. V místech přímo u kotle,kde je velká teplota a šedá páska by to nevydržela to mám obalené hliníkovou páskou.

Kotlem ohřívám vodu v bojleru.Bojler mám přes celou zimu úplně vyhozen z jističů a jedu jen přes kotel a spokojenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]