Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bourací kladivo - oprava?

Od: actionboy odpovědí: 5 změna:

Ahoj, boural jsem příčku a druhý den mi začalo kladivo hořet - uvnitř se něco začlo pálit. Tak jsem ho rozdělal, ale nic jesm nenašel, krom tohoto na obrázku (rotoru že) - může to být to co se pálí, u těch dvou to tam vypadá nějaké ohořelé? Dá se to vyměnit nebo se musím s kladivem rozloučit (Narex (EKV30S)). Celý ten kryt statoru byl strašně horký - ale na něm se nepálilo nic předpokládám.

Dělal jsem jen otvor velikosti dveří - zed byla z klasických cihel tedy nic tvrdého.

doplněno 29.12.16 23:20:

Ekv 35-s

Bourací kladivo - oprava?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Do servisu a oprava u Narexu se to vyplatí a pro příště to chce sem tam vyfoukat.

hodnocení

0x

ND tady a tady a zde i s případným servisem...ve vašem případě jednoznačně servis...nevím, kde bydlíte, možná tam bude poblíž alespoň sběrna servisu NAREX... tady si najděte svoje...

doplněno 29.12.16 22:50:

Může být poškozen i stator...a taky je vhodné vyměnit opotřebené mechanické díly...

doplněno 30.12.16 06:44:

Na tento typ kladiva od narexu už jsou k mání jen drobné ND takže buď koupit "za cenu opravy" toto nebo jít do nového typu bouracího kladiva...Narex, Bosch, Makita...

dusger*
hodnocení

0x

Nemusí to být přímo servis Narexu, náhradní díly se dají koupit i na internetu a výměnu zvládne každý servis nebo i šikovný laik. Obyčejně shoří stator i rotor spolu, proto počítej rovnou s kompletem.

actionboy
hodnocení

Tak výměna je hačka,a le jak se tak dívám tak k tomuhle starému kladivu už se rotor nedá patrně sehnat

hodnocení

0x

To vinutí rotoru to má definitivně za sebou. Nejjednoduší by byla jeho výměna (pokud ho seženete), ale rotor se dá nechat převinout. Je ale otázka, jestli se to vyplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]