Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v pračce

Od: rozinka* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám problém s pračkou. Vyperu, ZAVŘU kohout přívodu vody, prádlo vyprané a vyždímané, ale během cca dvou dnů se pračka najednou naplní vodou po okraj k dvířkám. Četl jsem tu nějaké příspěvky o tomto tématu, ale ne vždy mi seděla odpověď. Nevíte někdo v čem je problém, za těchto podmínek?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podľa popisu je vaša otázka raritná a môj osobný názor,že si tu robite z nás hlupákov.

Práčka sa približne o dva dni sama zrazu naplní až po okraj vodou.To znamená,že sa prívod vody pokazí a zároveň opraví,inak by ste sa vytopili.Ak by to ste mali z odpadu,tak tam by bolo svinstvo a nebolo by to odrazu.Viac k tomu nieje čo dodať.

doplněno 29.12.16 13:11:

Na nikom nehľadám nič zlé.Môj názor je nestranný a keď poznáte princíp fungovania a mali ste jednotlivé diely aj rozobrané a znovu zložené,tak si stojím za svojím názorom.Doteraz so nepočul o tom,aby sa ventil,kohút na vodu sám otvoril a potom sa aj sám zatvoril.Elektromagnetický ventil je bez prúdu zatvorený a zatvorený ho drží pružina,ktorá ak by bola nefunkčná tak vodu nezavrie nikdy,no potom by práčka nemohla normálne prať a bielizeň aj vyžmýkať.A ak by to tieklo spodom,tak to tam tečie stále a natieklo by to aj pri praní pretože obal bubnu je nádoba s hadicou dole a čerpadlom a odtoková hadica musí byť prevesená,inak by voda vytiekla aj pri praní.A čo sa týka sita čerpadla,tak je to len na drubé nečistoty,ktoré by mohli zaseknúť lopatky čerpadla.Jedine,že je tam mágia.

doplněno 29.12.16 13:31:

Neviem aký typ práčky je to,no čo som doteraz mal rozobraté,tak každá mala prepad na vonkajšom obale bubna,aby nedošlo ku pretečeniu práčky pri poruche ovládania elektromagnetického ventilu,čiže hladinového snímača,Tak mne tvrdenia sa naplnenie práčky až po okraj vylučujú.Žeby aj to sa upchalo zrazu?Jedinou možnosťou je že to tečie stále,no aj potom odteká stále po dosiahnutí určitej hladiny vody a nech mi nik netvrdí,že má odtok vyše práčky.

voda

Možná, že tazatel vodu každé dva dny vyčerpává. Ve vodě z odpadu nemusí být svinstvo, protože voda by tekal přes sítko a čerpadlo a tím by se svinstvo zachytilo. A tazatel asi pračku s vodou neotvírá (protože by mu voda vytekla na zem), tak nemusí poznat jestli je to pitná nebo odpadní voda.

Samozřejmě jsou lidé, kteří si z druhých rádi "vystřelí", ale proč na každém hned hledat to špatné?

rozinka*
Děkuji za příval odpovědí. Je dosti smutné, že si hned myslíte, že si lidé z Vás pouze střílí. Ale chápu Vaše pochybení založené na zkušenostech. Nicméně každý se musí něčemu naučit během života a i já jsem se nyní něčemu přiučil. Voda z odpadu mě opravdu nenapadla, ač měla. Zjistím způsob vyvedení odpadu. Děkuji mockrát za velmi rychlé odpovědi a přeji příjemný zbytek roku a šťastný Nový rok

hodnocení

0x
Problém bude v kohoutu a ve ventilu na přívodu vody.
voda

Odpovídáte samozřejmě správně, ale je dost divné, že by se kohout i elektro-ventil zároveň skazily. Ikdyž jeden mohl být vadný delší dobu a druhý to zatím držel.

Dá se to zjistit tak, že se odpojí hadice - při uzavřeném kohoutu z ní nesmí kapat voda.

Pokud by z hadice voda nekapala, tak se tam voda dostává z odpadu (vypouštěcí hadící).

lamela*

Kam máte sveden odpad z pračky?Při zapojení na sifon pod dřez natéká voda do pračky přes odpadní hadici.Pokud to tak je,musí být hadice upevněna těsně pod deskou kuch.linky,např,stahovací páskou a potom teprve zapojena na sifon.To znamená vytvořit oblouk na odpadní hadici která bude výše než dno dřezu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]