Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych brusku, tu na kov, jindy dřevo..občas třeba na starou výmalbu zdi nebo po tmelení. Když tak čtu o těhle bruskách, píše se tam, že se nesmí brousit "stavební" materiál, jako sádrokarton nebo renovace podlah taky ne. Co koupit, aby to bylo i na tu starou výmalbu zdí? Píše se často, že jemný prach zničí brusku...
Takových brusek opravdu moc nenajdeš.
Jemný stavební prach je to nejhorší pro takové stroje. Proto si výrobce vyhrazuje použití v takových podmínkách.
Na broušení sádrokatonu jsem použil vibrační brusku značky metabo, která byla drahá, ale zatím drží. Současně s broušením jsem odsával prach výkonným vysavačem.
Jemný prach jako první zničí ložisko u excentru brusky. Pokud to ložisko včas nevyměníš, tak potom to asi odrovná celou brusku. Ale vždycky záleží, kam až se stavební prach dostane. Stavební prach odrovná téměř jakékoliv zařízení.
A stará výmalba zdí se pokud vím máčí a škrabe za mokra. Rozhodně se nebrousí.
Mám takovou z Lidlu (značka Parkside, což je údajně převlečený Bosch, ale to si nejsem jistý), brousil jsem s ní leccos, i ty stavební materiály. Nevidím žádný problém. A i kdyby, za necelou tisícovku by mi jí nebylo až tak líto. Ale jak říkám, nevidím nic, co by ji mělo nadmíru poškozovat. A jemný prach je skoro ze všeho, nejen ze stavebních materiálů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.