Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych brusku, tu na kov, jindy dřevo..občas třeba na starou výmalbu zdi nebo po tmelení. Když tak čtu o těhle bruskách, píše se tam, že se nesmí brousit "stavební" materiál, jako sádrokarton nebo renovace podlah taky ne. Co koupit, aby to bylo i na tu starou výmalbu zdí? Píše se často, že jemný prach zničí brusku...
2x
Takových brusek opravdu moc nenajdeš.
Jemný stavební prach je to nejhorší pro takové stroje. Proto si výrobce vyhrazuje použití v takových podmínkách.
Na broušení sádrokatonu jsem použil vibrační brusku značky metabo, která byla drahá, ale zatím drží. Současně s broušením jsem odsával prach výkonným vysavačem.
Jemný prach jako první zničí ložisko u excentru brusky. Pokud to ložisko včas nevyměníš, tak potom to asi odrovná celou brusku. Ale vždycky záleží, kam až se stavební prach dostane. Stavební prach odrovná téměř jakékoliv zařízení.
A stará výmalba zdí se pokud vím máčí a škrabe za mokra. Rozhodně se nebrousí.
0x
Mám takovou z Lidlu (značka Parkside, což je údajně převlečený Bosch, ale to si nejsem jistý), brousil jsem s ní leccos, i ty stavební materiály. Nevidím žádný problém. A i kdyby, za necelou tisícovku by mi jí nebylo až tak líto. Ale jak říkám, nevidím nic, co by ji mělo nadmíru poškozovat. A jemný prach je skoro ze všeho, nejen ze stavebních materiálů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.