Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme novou myčku, ta disponuje možností zapojení na teplou vodu. Teplou mám díky ohřevu v 60 litrové nádrži v plynovém kotli. Doporučujete to na ni zapojit a nebo nechat klasicky na studenou? Nebude to vadit při koupání a běhu myčky? Děkuji
Dobrý den,
pokud je pro vás výhodnějším zdrojem teplé vody plynový kotel, pak je to z energetického pohledu určitě lepší varianta.
Osobně jsem řešil problém se špatnými výsledky mytí u myčky Siemens a při komunikaci s technickou podporou bylo doporučeno zkusit přepojit na studenou vodou. Prý se přepojení na teplou vodu zkrátí mycí cyklus. Nicméně problém se špatnou kvalitou mytí to nevyřešilo, takže jsem vrátil zpět na teplou vodu a máme dál špinavé hrnky od čaje. Ještě doplňím, že moderní myčky již nevyžadují měnit v nastavení parametr připojení TUV, řídí se podle svého senzoru (v manuálu Siemens byl uveden postup změny parametru, přestože to nebylo u našeho modelu nutné, resp. to ani nešlo).
Josef
Nákladnost bohužel neposoudím. Kotel má v sobě pořád 60 litrů teplé vody, v mém případě 40 st.C. Kolik na to spotřebuje plynu netuším, protože to neustále dohřívá. Otázkou je, kolik do myčky nateče vlažné vody než dojde teplá ze zásobníku. Jestli to má význam
Kolik litrů vody myčka spotřebuje? Tam by mohl být problém. Abyste s koupáním nemuseli čekat, až se další voda nahřeje. Možná, že se naučíte myčku pustit, až jsou všichni v pyžamech? To je blbost, že? Já mám myčku napojenou na teplou vodu, ale z průtokové karmy.
Myčka napouští jen chviličku a pak dlouho pracuje. To i při oplachování i při mytí. Takže při koupání by čas neměl vadit.
Pokuď máš zásobník, tak nemáš průtokový ohřívač a tedy to nebude vadit při koupání.
I malý 12kw plynový kotel dokáže ohřát 60l vody na 40°C za pouhých 11minut.
Vlastní zkušenost.
Cena plynu za 1kwh cca 1,5kč
Cena elektřiny za 1kw při D02 cca 4,5Kč ( předpokládaná sazba při plynovém kotli)
Takže určitě zapojit na teplou.
Ten kotel dohřeje těch pár litrů vody dříve, než napíšu tento příspěvek.
Už dál neřešit a napojit na teplou.
Děkuji všem za rady.
Ještě otázka spíš pro ženy - který program myčky BOSCH SMI59M35EU používáte nejčastějí nebo nejvýhodněji? bosch-home.com/...
intenzivní 70 °C
auto 45-65 °C,
Eco 50 °C - výchozí
Intensive Smart 45 °C
rychlý 45 °C
To záleží, co do ní naskládáte. Já třeba ji mám stále nastavenou na Eco, protože nemám hrnce nebo něco připáleného a jím dost dietně, takže skoro žádná mastnota. A podle toho i dávkuji prášek. Jiné dávkování je na skleničky a hrnky a pár talířů, skoro čistých, ale jiný program a dávkování prášku je po kačeně se zelím, po návštěvě. Nepoužívám leštidlo, ale ocet. Ten vyleští, vydezinfikuje a případný vodní kámen nenechá usadit.
Pár poznatků z praxe: Režim ECO 50 špatně suší. I při přidání leštidla v menu - nastavení dávkování. Nabízí se i zapnutí funkce extra sušení, ale to už režim ECO postrádá smyl, že? Protože moc eco-logický nebude když sežere více energie. Na intensive smart 45 to suší lépe. Dokážete to někde porovnat nákladově?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.