Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám dům ve kterém je trámový strop
Skladba byla prkená podlaha + polštáře + škvára + záklop + trámy podbití a rákos.
Řeším rekonstrukci kdy jsem odstranil prkenou podlahu,polštáře a část škváry s tím že dám 3 cm polistirénu a anhydrit 4 cm problem nastal v tom že strop začal více pružit a zvětšila se i hlučnost do spodního patra.Máte nějakou radu jak to řešit s co nejmenšími náklady.
Ještě varianta doypat liaporem a na to položit 2* osb desky a na to plovoučka
To pružení a hlučnost by se zmešilo?
Nebo vrátit polštáře a rozklínovat jako to bylo oreginál
Místnosti asi 5*5 metrů
Děkuji za rady a ještě jedna otázka odkud se měří čistá podlaha v patře od posledního schodu?
Nejsem statik, někdo to musí spočítat.
Pružení lze odstranit vyztužením stropu. Odhlučnení lze docílit čedičovou vatou, určenou k tomuto účelu. S nejmenšími náklady docílíte nejmenší účinnek.
Děkuji za odpověd
Jde mi o to že před sundáním prken a polštářů bylo vše ok.Ty polštáře vyklínované do zdí roznášeli to pružení i hluk?
Tak jsem přemýšlel je dát zpět mezi ně kde není škvára doplnit liaporem a položit osb bude to jako původní podlaha?
Co ještě pod ty polštáře dát tu čedičovou vatu jako prevenci proti přenášejícímu hluku z podlahy na ty polštáře a do stropu v přízemí.
Mám koupno 120 metrů 3 cm podlahového polistirénu ten by asi nešel pod ty osb desky jako další izolace.
Statika to nechám spočítat ten anhydrit se mi zamlová víc to zpevnění máte nějaké návrhy ale nemohu zasahovat do stropu v příemí bydlí rodiče
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.