Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
začínám si vařit kávu v mocca konvičce na indkuci. Naleju teplou vodu až pod ventil. Středně namletou kávu naplním sítko. Sešroubuji a dám na plotýnku. Zapnu na stupeň 7 a po chvíli začne přetékat káva do horní části konvičky, indukci ztlumím a až káva doteče pak ji vypnu. Jenže něco dělám špatně,protože ta káva není horká,ale jen teplá a mohu ji vypít naráz,aniž bych se popálil. To si myslím, že je špatně, káva by měla být přeci horká. Poradíte mi,kde dělám chybu? Voda určitě vaří, když se protlačí přes kávu do nádobky. A přeci nemůže hned zchládnout,ne?
Děkuji za radu.
Nenecháváte konvičku příliš dlouho stát? Vlastně to je nesmysl. I tak by neměla zchladnout. Naučte se to její chrchlání a jiné podivné zvuky rozlišovat. Já osobně vařím na plynu a plyn nestáhnu. Když vodu vytlačí nahoru, dělá jiné zvuky. Chvilku ji nechám, snad minutu, až jsem si jistá, že je všechno nahoře. Od těch prvních zvuků to může trvat snad 2 3 minuty? Tak nějak. A za tu dobu nemůže vychladnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.