Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už nějaký čas sháníme domek do 2,5 milionu + že bychom do toho něco dali. A nedavno do prodeje šel jeden dům, spíše vila. A my máme velmi rádi starý styl, žádná plastová okna, ale klasiku dřevěná. Dřevěné dveře,podlahy,okna,schody... všecno. A právě jsme našli tuto vilu v Rokycanech a strašně se nám líbí jdeme tam na prohlídku, a jenom tak se chci zeptat, na kolik může vyjít taková rekonstrukce této vily?
(+) = Nahodit všechny omítky vnitřní
(+) = Zakoupit parkety na podlahy 700Kč/m2 - 150m2 = 105 000Kč
(+) = Vybudovat koupelnu
(+) = Zakoupit kotel s rozvedením
(+) = Udělat stropy
(+) = Dokoupit vnitřní dveře jen část
Vše bychom dělali svépomocí za pomocí známých, kolik může stát na vše materiál?
Do jaké částky se vejdeme?
Odkaz zde níže:
Když si to představím bez té budovy vedle a ve stavu jako novém, tak je to paráda. Ale to je tak všechno.
Svépomoc podle mých zkušeností není úplně dobrý nápad, protože svépomocníci většinou nezvládají moc citvlivě opravit historické stavby a končí to tím, že je to zprzněné. Ale můžete být výjimkou, ovšem za cenu, že na tom necháte pár let času.
Někdo tady píše o tom, že se tohle kupuje srdcem, ale není od věci použít mozek...
Když to koupíte, tak to bude pár let černou dírou na peníze, protože toho té stavbě chybí opravdu hodně. V podstatě nemáte nic než jen blbě udělanou hrubou stavbu, které chybí hydroizolace, stropy má v neznámém stavu (hl. zhlaví trámů) a není tepelně izolovaná. A izolovat ani nepůjde, protože z venku to nepůjde bez znehodnocení vzhledu fasády a zevnitř to není zrovna vhodné. Až do toho domu nalijete ty nehorázné peníze a bude to opravené (dost bych se divil, kdyby jste se celkem vešli do 4 mil.), tak bude dům stále černou dírou na peníze - bude více náročný na údržbu a budou vysoké náklady hlavně na vytápění.
Kdo dělal tu částečnou rekunstrukci? Někdo podobně nadšený jako Vy a pak zjistil že nemá finance?
Tohle kupte jen pokud si věříte, že na tom finančně budete i v budoucnu hodně nadprůměrně (předpokládám, že teď jste, jinak to radši nekupujte). V opačném případě bych radši radil novostavbu, ale nemusí to být pro dnešní dobu běžná hrůza, můžete mít dřevěná okna, dveře, schodiště, podlahy, trámové stropy, atd. a ve výsledku to nemusí stát ani tolik ale hlavně to bude mnoho let bez údržbové a s malými náklady na provoz.
Do 500 000Kč a více
Tenhle dům by se mi taky docela líbil. Nedokážu určit cenu rekonstrukce takové vily, ale mám zkušenosti s rekonstrukcemi jednotlivých bytů v činžovním domě, přibližně stejně starém. Jeden byt 2 + 1 vyjde celkově na cca 500 000 Kč, z toho materiál přibližně na polovinu. Když budete práce dělat svépomocí, dost ušetříte, ale všechno si sám udělat při nejlepší vůli nezvládnete. Takže laický odhad rekonstrukce této vily tak +- 1 500 000 Kč.
Do 500 000Kč a více
To je ale krásný baráček! Střecha nová, nová okna, podsklepený, suchý, oklepané omítky. Paráda!
Také se mě líbí. Okna jsou ale repasovaná. Dům z roku 1920 architekt Josef Pechan. Takový dům má duši. S novou střechou to není špatný kup.
Trochu bych se bála spodní vlhkosti, nebude-li potřeba podsekat a natáhnout novou elektřinu, též vyhovět dnešním nárokům na energerickou náročnost? Pokud máte estetické cítění, vykouzlíte nádherný domov. Jinak bych se poradila.
Za 100 000 neuděláte ani topení /kotel + rozvody, tělesa/.
Do 500 000Kč a více
Do Vašeho popisu bych na první místo doplnil provedení vodorovných izolací (kompletně-zdi s navázáním izolace podlah) ,jedno plus je nová střecha !Teprve potom zbytek, a ještě jste zapomněli na elektrostalace . osobně bych raději počítal milion a půl.Ono záleží hodně na materiálu (třeba malta-směs či míchat z písku vápna...,stropy v patře-dřevo či hurdysky nebo miako...,komíny,atd)
Hlavně na opravu fasády doporučuji šikovného zkušeného zedníka spíše v předdůchopdovém věku,aby zůstal zachován ráz vilky (něco podbného řešíme v rodině taky-opravu fasády zda zachovat či ne (žel opravu nemohu provést neboť bydlím 200km daleko a dovolené je žalostně málo .(viz foto)
Saw-pkd myslíš mne tak jen fasáda .ale holt na to nemám čas.Nuty a jednodušší ornamenty a to mezi okny umím opravit ale ornamenty nad vraty a horními okny neumím i když bych si s tím musel umět poradit, ale není čas,nakonec už nyní čerpám novou dovču!A firmy?Když jsem se dozvěděl co dali rodičové a brácha za střechu-za to by kolegové od bývlé firmy opravili dvě stejně velké střechy!
Pt suché? no kdo ví ale asi ne dle dnešních požadavků! Ale vilka je to hezká ,bydleni pro větší rodinu dobrý,ale jinak je to na mimo střechu a fasádu na kompletní rekonstrukci-jak voda,tak elktro ...prostě práce jak na kostele!
Tazatel pkd do toho půjdete tak přeji hooodně štěstí a peněz. Pkud by to bylo v JČK -pomohl bych Vám se stavebními pracemi , ale takto se to neoplatí!
Mně se tedy ten barák velice líbí, krásné zábradlí, široké dveře, je to suché, prostorné, se zahradou, a zaty prachy, jo...
No prááááávě. Prostě krása - naštěstí tam nedali plastová okna což dělá mááálokdo, aby repasovali staré dřevěné.
Takový dům se musí kupovat srdcem! Z rozumového hlediska je to ekonomický nesmysl, protože za 4mega máte pěknou novostavbu bez konstrukčních a materiálových kompromisů.
Dal jsem bod.
A ještě dodám, že provoz takového starého domu bude i nákladnější na provoz. A také se častěji objeví nějaký "zazděný" kostlivec. Já sám bych do toho nešel. Ale pokud je dostatek peněz a síla, tak proč ne. Starý dům má něco do sebe, ale není to zadarmo.
Já bych novostavby zas tak nevychvaloval. Slyšel jsem přímo od obyvatel i mnohem dražších domů stížnosti už hned od nastěhování. Všechno nekvalitní, okamžitě se rozpadající, uvnitř plísně, atd. Bez kompromisů to rozhodně levné být nemůže.
Do 500 000Kč a více
No a není to tím Pepo,že se na podzim kopne do země a na vánoce chtějí bydlet,každý to honí jak pánské přirození ,zedníky,vodáky,elektrikáře,obkladače...Dříve se začalo na jaře tak aby hrubá byla do zimy pod střechou,vymrznout,pak zbytek a závady? Podstatně méně závad než dnes!
Za cenu oprav máte dřevostavbu podle nových parametrů. To nemůžete myslet vážně. Dřevěná okna časem mění tvar. Je to dřevo a s tím nic nikdo nenadělá. Plastová trojskla už mají potřebné tepelné parametry.
Mám za sebou rekonstrukci secesní vily, tři patra, celkem 300m2. Já "utopil" na všech rozvodech, topení, opravách omítek, a střeše 1,2mil. Většinu rozvodů a zedničiny svépomocí, kromě plynu, topení, sádrokartonu, pokrývačů a obkladů. A tak to odhaduji na 700tis až milion bez těch omítek, stropů, a dveří - to jsem dělat nemusel, tak nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.