Ahoj, renovujem ku chyn, chteli by jsme tam dlazbu misto stareho lina ale pod linem jsou drevotriskove desky a pod tim nejspis jeste palubky, sla by na to nalepit dlazba? Dekuji za odpoved
Osobně bych tomu moc šancí nedával. U dřeva bude vždy nějaký pohyb obzvlášť při zatížení. Řešením by snad bylo vylití podlahy betonem a stěrkou, ale na dřevěné podlaze vám určitě po čase lepidlo popraská a s ním i spárovačka. Ale třeba se mýlím.
Myslim že se nemýlíš. Dřevo pracuje neustále. Jestli chcete opravdu dlažbu tak prosim. Ale výsledek nebude zázračný. Vylít betonem by to asi šlo ale otázkou jestli na to je v podlaze místo a jestli to podlaha unese.
To jsem měl na mysli. Dřevo pracuje a pracovat bude obzvlášť při zatížení a tím je i nášlap. Řešení vylitím betonem by samosebou muselo splňovat nějaké podmínky. Zvýšila by se podlaha o několik cm a podlaha strop) by to nemusel bez výstuhy udržet. Té dlažbě bych mnoho šancí nedával.
Pokud se jednotlivé tabule dřevotřísky vůči sobě nepohybují a obecně se dřevotříska nikde neprohýbá bude to držet. Pro jistotu by bylo dobré vymyslet skladbu dlažby tak, aby spoji sřevotřískových desek procházely spáry slažby, které se místo spárovačky vyplní silikonem v barvě.
Poněvadž jsem odchovanec betonové králíkárny, tak s DTD potažmo dřevem na podlaze nemám zkušenost, nepočítám-li "úžasný" vynález překližkové podlahy v bytovém jádře. S čím mám bohatou zkušenost, je dlažba v kuchyni. Podruhé bych ji nechtěl ani zadarmo. Je to studený, hlučný a náchylný k poškození. Zejména v kombinaci s malými dětmi. Pokud bych volil nyní, šel bych do imitace dlažby, ať už v PVC v metráži nebo v deskách (vinyl).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.