Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamknout pokoj před návštěvou?

Od: rybicka28 odpovědí: 24 změna:
Víte, že k vám přijde početná návštěva. Nechcete aby vám šli do jednoho z pokojů. Je hodně trapné z mé strany když pokoj zamknu? Dříve jsem nechával dveře pouze zavřené, ale to návštěva nerespektovala a do pokoje klidně vešla. Toto už je prostě nepřípustné. Na druhou stranu vím, že se budu cítit trapné až to letos zase zkusí a tentokrát bude zamčeno. Jedná se o rodinnou návštěvu - širší příbuzenstvo.
Dik za názor.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nechápu, jak si kdokoliv z rodiny dovolí vstoupit do zavřené místnosti. U nás to předloni udělaly děti návštěvy, dokonce řádily v ložnici, tak jsem další Vánoce zamkla a ony si přišly postěžovat, že je tam zamčeno. Tak jsem řekla před všemi, že ložnice je soukromá místnost, kam návštěvy nevstupují a že jsem zamkla proto, že mi rajtovaly po postelích. Byla jsem ráda, že to slyšeli i rodiče dětí, protože se vůbec nestarali o to, co jejich děti u nás dělají. S dospělými je to tedy těžší, ale myslím, že se nemusíte za zamčené dveře stydět Vy, ale spíš oni, pokud se pokusí vejít. Třeba jim to konečně dojde.

pepa87*

Mně se zas vstoupení někoho z rodiny (nikoliv samozřejmě úplně cizích lidí) do pouze zavřených dvěří nezdá jako žádný zločin. U dětí (zejména menších) to lze i zcela normálně předpokládat (i když další chování už tak moc ne).

Takže samozřejmě, kam nechci aby návštěva lezla, to zamknout a v tomto případě i schovat klíč. Slušnější návštěvu by mělo zastavit i pouhé zamčení s klíčem ponechaným v zámku, ale to tady evidentně nepůjde.

hodnocení

2x

Já bych zamkla a nestyděla bych se za to. Určitě proto máte důvod.

hodnocení

2x
Nechápu,co by na tom mělo být trapného.
Je to váš,domov a je pouze na vás,zda uvedete hosty třeba pouze do kuchyně,obýváku,haly.
V ostatních,čistě privátních místnostech nemá návštěva co dělat.
Asi tak.

hahanaj*
hodnocení

2x

Hm je to drzost ,vstupovat kam nemám- zamkněte a je to a vůbec se za to nestyďte. Je to přeci Váš byt.

hodnocení

2x

V životě bych si v cizím domě/ bytě nedovolila lézt někam, kam mě nepozvou. *sok* Opravdu nepředstavitelné. Normálně zamkněte a vůbec to neřešte.

aanna*
hodnocení

2x

Jasně,zamkněte, a když tak,mějte připravenou řeč.

Aanna, proč nějaká řeč? Proč před nevychovancem obhajovat své právo, ve svém bytě? Nerozumím. *sok*

aanna*

Takovou řeč,aby byl případný drzoun poučen a zpražen. A aby si to hostující vychutnal,jak mu to nandal,když drzoun je nevychovaný.

hodnocení

1x
Tvuj pokoj, tvoje veci, jen si je zamkni a mas klid. Nevim proc by mel kazdy cumakovat.

hodnocení

1x

Pěkně je to tu popsáno, zamkněte a pokud se to nebude někomu líbit, vypovídá to o jeho neslušném vychování. Tyhle rádoby návštěvy o svátcích se mi vůbec nelíbí a takové to "držení rodiny" za každou cenu nesnáším. Kamarádka to nějak nechápala do té doby, než pozvala na návštěvu nějakou vzdálenou sestřenici, která, chudera zůstala na vánoce sama atd., no dodneška si myslí, že jí baba ukradla tisícovku, co měla za kalendářem od tchyně k vánocům. Ta sestřenice si pak někoho našla, odstěhovala se 200 km a už několik let se ani neozvala.

mnd®
hodnocení

0x

osobne bych je podruhe vubec ani nepustil do bytu,kdyz se takhle chovaji.kdyby se nahodou zeptali proc,tak odpoved je jednoducha - neumite se chovat na navsteve - nechci mit zase zrentgenovanej celej byt.treba je to ,,trkne,,.

hodnocení

0x

V každém případě zamkněte a pro příště bych uvažovala o tom, jakou návštěvu si vůbec pozvu. Nikoho neopravňuje návštěva u příbuzného k tomu, aby mu vizitýroval pokoje:)

rybicka28
hodnocení

Děkuji všem za rady/názory. Moc si jich vážím.
Pokoj jsem tedy zamkl. Řekl jsem si, že budu trochu pokušitel a klíč nechám ve dveřích.No a dopadlo to...tak, že do pokoje šli :/ Musel jsem si před ně stoupnout a říci, že si opravdu nepřeji aby šli dál.
Ach ti lidé...příště ten klíč spolknu :D
witty*

Příště zamkněte, klíč vyndejte a kdyby to návštěva i tak zkoušela, tak jim řekněte, že přišli trochu dřív než jste čekal a že tam máte schovanou milenku :-D

Příště dolezou se šperhákem :-D

danica2*
hodnocení

0x

Zamknula bych jen věci které považuji za důležité.

mnd®

A jinak necháte návštěvu šmejdit a lustrovat po bytě kde co máte? Tady jde o to,že je drzost jako návštěva chodit a hrabat se někde kam jsem nebyl vpuštěn a navíc ještě v zamčeném pokoji.Jak už jsem psal - už bych je do bytu nikdy nepustil.

tondac*
hodnocení

0x

Řekl bych jim, že každý dům má svou 13.komnatu a příště bych tam nechal klíč a půjčil si nějakého velkého psa. ;)

Pro mě je naprosto nepředstavitelné, že bych na návštěvě chodil jinam, než mě hostitelé pozvou.

hodnocení

0x

Nechápu drzost té Vaší návštěvy. Nikdy nelezu nikam, kam mě nepozvou. Když na návštěvě potřebuji někam jít, dovolím si: Mohu si u vás zajít do koupelny /nebo na záchod/? Ale abych sama od sebe zkoušela zavřené dveře, lezla dál do místností a dokonce odemykala, co je zamknuté, to už opravdu musí být vidláci.

Udělal jste dobře, že jste zamkl. Příště už bych je k návštěvě nezvala, když se neumějí chovat slušně. Před Vánoci jim napište, popřejte a hotovo. Návštěvu ne.

Ještě by mě docela zajímalo, jak by se k tomu postavili oni, když byste k nim vpadli vy a prolezli jim tam celý byt. Asi by taky nebyli nadšeni /ale sami to druhým dělají *zed*/. Jaga.

lidus*
hodnocení

0x

Právě pro "šmejdění" nemá ráda pořad Prostřeno, neumím si představit, že příjdu na návštěvu a drze prolezu pokoje a nahlédnu do skříní. Být vámi tak to návštěvě řeknu, udělal jste dobře, že jste pokoj zamknul ale jejich drzost je dost velká, příště klíč dejte do skrýše, nebo je už nezvěte.

hodnocení

0x

Nevím jak a kdo,ale já osbně bych je příště nepozval.Pokud by přišli bez pozvání-nepustím je dovnitř se slovy -neumíte se chovat na návštěvě,nechci Vás u sebe doma!

rora*
hodnocení

0x

Zamknout. Pokud někdo nerespektuje soukromí, měl by se trapně cíit on, ne vy kvůli tomu, že to vyžadujete.

danica2*
hodnocení

0x

Tu nejde o to nechat šmejdit rodinu po bytě , já zvu sourozence každý rok na setkání , protože mám jediná domek se zahradou a vím co to obnáší , je nás dohromady 25 na setkání. Nevadí mi to , protože jich chci pozvat . Nemám tajnosti i když mi nešmejdi po domku , ale do ložnice se jdou převlíct atd.Co nechci ,aby viděli zamknu do skříně. Asi tak .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]