Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oplocení pozemku 2016

Od: tonys odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, vyšla novela zákona mmr.cz/...

Rozumím tedy správně tomu, že nyní bude možno postavit plot do výše nepřesahující 2m bez ohlášení a bez podpisů sousedů?

Mám problém s tím, že jsem koupil neoplocenou zahradu, přes kterou si z části uživatelé okolních pozemků vyjezdili ( rozšířili původní nezpevněnou komunikaci ) cestu a když jsem ještě v létě roku 2015 podle zákonů scháněl podpisy sousedů, jeden mi řekl, že nepodepíše, abych nemohl oplotit a aby dále mohl jezdit přes mojí zahradu...

Z jara chci začít plotit, jelikož je ten pozemek od mého bydliště vzdálen zhruba 100km, budou práce probíhat na etapy. Nejdříve vykopání jam na umístění sloupků, za čas zasazení sloupků atd...

Jak by jste mi poradili postupovat, když vykopu jámy na sloupky a místní lidé "mají zvyk "tudy jezdit , jde mi o to, když si někdo "po zvyku "najede na můj pozemek a auto mu uvázne v jámě, aby mě ještě nehnal na úhradu škody na vozidle, samozřejmě chci po obvodu výkopů natáhnout reflexní pásky a na pozemek umístit ceduli - soukromý pozemek... ale dost očekávám, že z nelibosti sousedů někdo ty pásky přetrhá, možná i ceduli zničí, takže to bude vypadat, jako neoznačené a někdo si tam to auto dost pravděpodobně rozbije, jak by jste mi radili postupovat v souladu se zákony?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendabenda
hodnocení

1x

Dovolím si mírně nesouhlasit. Měsíc zpět jsem žádát o povolení stavby plotu z pletiva okolo své parcely. Ta sousedí s okolními pozemky. Plot vysoký 2 metry. St. úřad vyžadovat podpisy majitelů, protože se plot dotýkal jejich plotů, tedy jejich hrany v rozích, protože někteří už měli plot svůj. Vše bylo na územní soulas.

jirik50*

mám stejnou zkušenost, musel jsem požádat, soused nesouhlasil a místo územního rozhodnutí to dal na územní řízení a bude se jednat. Doufám, že do jara mi to povolení dají.

atreus*
hodnocení

1x

Mylně uvádíte: "vyšla novela zákona"- ve Sbírce zákonů nevyšla.

Stav projednávání tohoto návrhu:

psp.cz/...

plot
hodnocení

0x

Ano, již budete stavět plot bez souhlasů sousedů. Zabezpečit pozemek jak popisujete, vše vyfotit. Pro jistotu překopat příjezdovou cestu v celé šiři, aby si sousedé nevyjeli koleje bokem.

doplněno 24.12.16 20:47:

Na zahradu budete potřebovat móóóc hnoje. Nemůžete jej nechat navést již nyní a to napříjezdovou cestu / pokud je vaše?

paw*
hodnocení

0x
Jestli vas to netrapi, tak bych se na plot vyprdl. Vedle cesty a kde by mohli jezdit bych polozil lomovy kamen. Kazdy tak 2 tuny a mate po starosti. Na prvni sutry pridelejte desku s odrazkami a sipkou, vyfotte a mate to za par korun.

dusger*
hodnocení

0x

Není to dobré řešení, v jámě si opravdu může někdo udělat škodu, nebo se i zranit. Taky vykopaná jamka se po několika deštích sesune a budeš ji kopat znovu a větší. Správně by se mělo vykopat, usadit sloupek a zabetonovat. Snad již druhý den usadit pletivo, přes noc se neoznačené sloupky dají risknout. Nevíme nic o stavěném plotu, lokaci, rozměrech, zemině. Přesto, za den se dá osadit, třeba i s použitím zemního vrtáku, několik desitek sloupků, což už je slušný kus plotu, který může stát samostatně. Možná by práce mohlo zjednodušit, urychlit použití zemních vrutů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]