Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, neustále při každém ohřívání vody v boileru se ozývá praskání (jako kdyby někdo poklepával kladívkem do plechu) a je to až nepříjemné, hlavně v noci, protože hned vedle koupelny máme ložnici. Všiml jsem si i, že neustále odtéká voda z toho ventilu, když však vypnu přívod vody, tak voda během chvilky přestane odtékat (odkapávat), po puštění přívodu vody to zase začne téct? Je to praskání v pořádku a to že neustále odtéká voda z toho tlakového ventilu? Jedná se o Tatramat EOV 152 - 150 litrů, ventil je 6,7 bar. Předem moc děkuji.
A nakolik stupňů máte bojler nastavený(neodešel termostat)?Praská protože je tam pnutí-teplem se voda roztahuje a že v noci víc je proto že není odběr.Ten ventil kape pořád i když bojler neohřívá?Možná je už unavený nebo je tam nějaký bor.. zkoušel jste ho "protočit (upustit)" Také je možné že máte v řádu velký tlak,pomůže redukční ventil ale první vyzkoušejte snížit teplotu
Tak to vydím na výměnu toho ventilu.50 lit. denně (možná víc) je fakt hodně.Ta ekoteplota je +-50° a ze 150lit. bojleru musí vytéct min.50lit.(dle umístění čidla termostatu) vody teplé jak máte nastaveno, a můj názor bude ten že tam nemáte ani tolik vody dohromady.Takže jak bude výměna toho ventilu tak i vyčistit bojler ale většinou jak se do toho rýpne po dlouhé době něco odejde-těleso .plášť ,tak možná uvažovat o novém bojleru-takový dárek pro včechny
1. Na kolik stupňů je netuším, jde pouze ze spodu otáčet knoflíkem doleva a doprava (stupně nejsou vidět a ani k nastavení), máme to mezi EKO a MAX režimem, pokud snížim teplotu, tak zase skoro vůbec neteče teplá voda (když to dám pod EKO režim). 2. Ano, bohužel ventil stále teče i když boiler neohřívá. 3. Upustit jsem zkoušel a stále ventil tekl, vyšlo mi to zhruba 500 ml za 11 minut, jakmile jsem zavřel páčku na vodu, tak ventil přestal do 2 minut téct. Moc Vám děkuji za radu, skusím upustit, jestli tam není nějaký bor... spíš si ale myslím, že mi odešel ventil, ale raději jsem se chtěl zeptat, abych nemusel zbytečně někoho volat, kort takhle den před Vánoci
Ještě jednou moc děkuji za rychlou odpověď
Udělejte hokus pokus. Zkuste co uslyšíte, když přitisknete k bojleru ucho. Jestli uslyšíte souvislý šum, v něm více či méně hlasité praskání a občas hlasité rupnutí, pak by to asi chtělo udělat na bojleru generálku.
Topné těleso máte zanesené vodním kamenem, přehřívá se vám a ten šum a praskání jsou způsobené expandující párou, která se tlačí přes trhliny právě ve vodním kameni na topném tělese.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.