Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V boileru praská při ohřevu + ventil stále te

Od: gentr* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, neustále při každém ohřívání vody v boileru se ozývá praskání (jako kdyby někdo poklepával kladívkem do plechu) a je to až nepříjemné, hlavně v noci, protože hned vedle koupelny máme ložnici. Všiml jsem si i, že neustále odtéká voda z toho ventilu, když však vypnu přívod vody, tak voda během chvilky přestane odtékat (odkapávat), po puštění přívodu vody to zase začne téct? Je to praskání v pořádku a to že neustále odtéká voda z toho tlakového ventilu? Jedná se o Tatramat EOV 152 - 150 litrů, ventil je 6,7 bar. Předem moc děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A nakolik stupňů máte bojler nastavený(neodešel termostat)?Praská protože je tam pnutí-teplem se voda roztahuje a že v noci víc je proto že není odběr.Ten ventil kape pořád i když bojler neohřívá?Možná je už unavený nebo je tam nějaký bor.. zkoušel jste ho "protočit (upustit)" Také je možné že máte v řádu velký tlak,pomůže redukční ventil ale první vyzkoušejte snížit teplotu

doplněno 23.12.16 16:06:

Tak to vydím na výměnu toho ventilu.50 lit. denně (možná víc) je fakt hodně.Ta ekoteplota je +-50° a ze 150lit. bojleru musí vytéct min.50lit.(dle umístění čidla termostatu) vody teplé jak máte nastaveno, a můj názor bude ten že tam nemáte ani tolik vody dohromady.Takže jak bude výměna toho ventilu tak i vyčistit bojler ale většinou jak se do toho rýpne po dlouhé době něco odejde-těleso .plášť ,tak možná uvažovat o novém bojleru-takový dárek pro včechny:)

gentr*
hodnocení

1. Na kolik stupňů je netuším, jde pouze ze spodu otáčet knoflíkem doleva a doprava (stupně nejsou vidět a ani k nastavení), máme to mezi EKO a MAX režimem, pokud snížim teplotu, tak zase skoro vůbec neteče teplá voda (když to dám pod EKO režim). 2. Ano, bohužel ventil stále teče i když boiler neohřívá. 3. Upustit jsem zkoušel a stále ventil tekl, vyšlo mi to zhruba 500 ml za 11 minut, jakmile jsem zavřel páčku na vodu, tak ventil přestal do 2 minut téct. Moc Vám děkuji za radu, skusím upustit, jestli tam není nějaký bor... :) spíš si ale myslím, že mi odešel ventil, ale raději jsem se chtěl zeptat, abych nemusel zbytečně někoho volat, kort takhle den před Vánoci :( Ještě jednou moc děkuji za rychlou odpověď :)

hodnocení

1x

Rozhodně se to nemůže chovat tak, že po puštění přívodu vody začně ventil kapat. Buď je pojistný ventil vadný/zanesený, nebo máte extrémně velký tlak v rozvodech.

gentr*
hodnocení

Ano, ventil byl bohužel špatný, je už vyměněn, tlak by podle všeho měl být v pořádku.

figurek*
hodnocení

1x

Udělejte hokus pokus. Zkuste co uslyšíte, když přitisknete k bojleru ucho. Jestli uslyšíte souvislý šum, v něm více či méně hlasité praskání a občas hlasité rupnutí, pak by to asi chtělo udělat na bojleru generálku.

Topné těleso máte zanesené vodním kamenem, přehřívá se vám a ten šum a praskání jsou způsobené expandující párou, která se tlačí přes trhliny právě ve vodním kameni na topném tělese.

gentr*
hodnocení

Vau a pokud bude potřeba generálka, jaká je zhruba cena? Děkuji, zkusím to :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]