Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost / údržba termohlavice heimeier

Od: vn odpovědí: 2 změna:

dobrý den,

v 10 let starém RD mám na radiátorech termohlavice heimeier.

Po 10 letech již na 2 radiátorech z 8 však termohlavice špatně tegulují. resp. topí, ikdyž je na hvězdičce. po otočení se zapínají skokově a ne plynule.

je potřeba hlavici nějak udržovat/čistit nebo ventil mazat?

nebo mají termohlavice nějakou omeznou životnost?

na radiátorech mám nastaven interval 2 až 3 celoročně. radiátory topím vodou ma 40 st. celsia.(mám tep. čerpadlo).

díky

vn

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To vypadá že budou vymačkané plastove dosedací plochy v hlavicích ktere tlačí na osičku ventilu.Ja bych to řešil výměnou hlavic.

honzajs122
hodnocení

0x

trošku bych zkusil rozchodit samotné ventily, někdy ta jehla drhne. Zatlačit tu vystupující kovovou hřídelku na ventilu, zjistiti jestli nemá tuhý chod. A zkotrolovat dosedací plochu hlavic, možná znovu naštelovat, mohlo dojít k zašroubování těch plastových "kolíků"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]