Nejste přihlášen/a.
Máme v kuchyni nad sporákem digestoř vyvedenou ven skrz zeď trubkou 110mm(klasická šedá plastová). Pokud ale digestoř neběží, do kuchyně táhne skrz potrubí zima. Je to docela dost znát, na kotli je třeba skoro 100°C radiátory rozpálený jak dreifus, všude teplo a v kuchyni znatelně chladněji. Neznáte nějakou šikovnou vychytávku, třeba nejaké žaluzie nebo klapku na trubku 110mm? Foto z venku přikládám.
Třeba já jsem si klapku udělal sám. Ne že by ta klapka stála nějak moc, ale tady v okolí ji neseženu a platit případně poštu, to by se moc neoplatilo a přitom je to na výrobu velmi jednoduchá záležitost. Funguje perfektně a navíc tam mám danou i síťku, proti případnému hmyzu atak.
Když jsem tam tu klapku v loni neměl, táhla zima dovnitř a bylo to znát. Nejen zima, ale i vlhkost, ta se srážela navrchu digestoře a v zimě tam i trochu namrzala.
Já jsem ale psal, že tam mám 110mm. Stovka mi k ničemu není.
no to je teda hnus ta trubka ve zdi s trubkou 110 ( samo doma co se kde naslo? ).si kupte ramecek 120 s klapkou - trosku odsekejte/pak zaizolujte/ a zasadte do zdi z venkovni strany.v tom neni zadnej problem.
Zdarec tak toto řešíme v práci často do těchto odtahů instalujeme m-k.cz/...
Nějak to splynulo s odkazem červeně doporučuji dodržet orientaci klapek jak je na obrázku kvůli únavě pérka a ještě jistíme v rouře silikonem v místě toho falcu uprostřed .A pro lepší efekt aplikujem na výstup z venku gravitační mřížku haco.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.