Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulace přímotopů

Od: valdik007* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám v rodinném domě přímotopy Ecoflex, pro jejich spínání na nízký tarif využívám stykač spínaný HDO, občas si však v domě zatopíme i krbovými kamny a nechce se mi pokaždé kvůli tomu vypínat přímotopy. Přívodní napájecí kabel k přímotopům je opatřen tzv. pilotním vodičem, tak mě napadlo zakoupit pokojový termostat, jehož výstup 230V bych připojil skrze svorkovnici na pilotní vodiče a takto reguloval přímotopy navíc, je toto proveditelné? Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, půjde to, je tam více možností, viz návod fenixgroup.cz/...

doplněno 20.12.16 14:57:

Ale jsou tam určité podmínky. Pročtěte si toto fenixgroup.cz/... Asi by mělo stačit pilotním signálem snížit teplotu o 4st, aby přímotop netopil, ale nepůjde to s pokojovým termostatem, ale je k tomu regulátor... fenixgroup.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]