Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak používat horký vzduch v mikrovlnce

Od: duha* odpovědí: 6 změna:

Máte někdo zkušenosti s vařením horkým vzduchem v mikrovlnce,jde mi o to jestli skleněný talíř vydrží takovou teplotu /až 240 stupnů/ a kam se dává potravina přímo na talíř nebo musím užít stojánku aby vzduch mohl i pod potravinu v návodu totiž není nic o tomto problému napsáno.

Nebo je možné vyndat skleněný talíř úplně a dát nerezový plech na dno a používala by se mikrovlnka i bez otáčení /i takové mikrovlnky na trhu jsou takže by to ohřevu nemělo vadit/?

doplněno 20.12.16 23:14:

Ještě jsem se chtěl zeptat jaké nádobí používáte do mikrovlnky mám tím namysly varné sklo,kamenina,porcelán atd.jde mi o to aby vzdrželo jak mikrovlny tak gril a horký vzduch můžete mi nějaké nádobí doporučit nebo vložit i odkaz děkuji všem za ochotu a odpověd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. Do mikrovlnky nic kovového přeci nepatří, takže bych tam nedávala ani ten nerezový plech na její dno. Koledujete si tak akorát o potíže... bude vám to jiskřit.

duha*
hodnocení

omlouvám se za pozdní reakci

vždyt celý vnitřek je z kovu tak když bych tam dal jakoby falešné dno po odstranění talíře tak by jí to nemělo vadit to není jako když nechám na talíři příbor ale i tak děkuji za názor

duha*
hodnocení

máte pravdu zkusil jsem to a za chvili začala jiskřit takže jsem ten plech vyndal a pojedu tak jak má.

Je mi však divné že spirála z grilu je taky kovová vložená do prostoru mikrovln a nic to nedělá

hodnocení

3x

Z návodu k naší MW

Rady a doporučení

. Pařák je určen výhradně k použití v kombinaci s funkcí mikrovlnné trouby! . Nikdy nepoužívejte pařák v kombinaci se žádnou jinou funkcí. Pokud jej použijete s jinou funkcí, může to vést k poškození. . Pařák vždy pokládejte na skleněný otočný talíř Jedná se o tuto MW (jako výbava je k tomu i nádobí na vaření v páře a navolí se příslušný program) vede.cz/... Můžete se podívat i na záložku Ke stažení ... Jinak s talířem není problém, teplotu vydrží, odzkoušeno za cca skoro 20let provozu původní kombinace MW, ale k vaření ne horkovzduch!

doplněno 19.12.16 14:26:

Ještě k vašim dalším otázkám - přečtěte si návod na výrobek z odkazu, u jiných MW je to velmi podobné, ne-li stejné...jak vaření, tak pečení i jiné funkce, pokud je daná MW má...

duha*
hodnocení

i tuto mikrovlnku jsem si chtěl vybrat právě kvůli tomu horkému vzduchu,když to vezmu ten skleněný talíř by měl to horko vydržet ale jak je to s tím umístěním dáváte to na skleněný talíř nebo potravina musí být výše zdůvodu cirkulace vzduchu pod dannou potravinou?

Dáváme to přímo na ten otočný talíř, u vaření v páře se používají pouze mikrovlny, bylo k tomu i nádobí pro vaření v páře (plastové, horkovzduch by nevydrželo), s prouděním vzduchu není problém. Před touto MW jsme měli dlouhé roky taky Whirlpool, velmi podobnou, osvědčila se, proto znovu taková, i když dražší...Horkovzduch používáme pro pečení masa ve sklěněných nádobách (SIMAX), položených opět na otočný skleněný talíř, teplota 220-230st. a bez problémů. Dále horkovzduch společně s malým výkonem mikrovln (cca 160W) pro pečení masa; samotný hokovzduch pro pečení třeba bábovky, koláče - třeba se zastaveným talířem. Další výhodná funkce, CRISP, často používaná...jedná se o nízkou pánev ze speciálního materiálu, ohřívanou mikrovlnami; takže zespodu horké dno pánve, na pánvi pokrm, shora hřeje gril,,,Takže alespoň tolik...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]