Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba skřínky pod umyvadlo

Od: heterak® odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny přítomné,

mám 2 otázky.

Budu vyrábět skřínku do kopelny pod umyvadlo ze smrkového dřeva. hornbach.cz/...

Potřebuji tuto skřínku nalakovat bezbarvým lakem,ale potřebuji poradit jaký bezbarvý lak byste doporučili? (je jich velké množství a typů a nevím který vybrat :( )

A druhá věc s kterou potřebuji poradit je velikost miskového závěsu. Jestli pruměr otvoru který vyvrtat do dřeva 25mm nebo 36 mm. hettich.com/...

Jedná se o dveře resp. 1díl dveří o rozměru 60cm výška,30cm šířka. Tedy použiju 2 panty. Myslíte že stačí miskový závěs 25mm nebo raději 35mm?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V podstatě je úplně jedno, jaký lak použiješ. 25 let mám v koupelně nalakovaný korkový obklad tím nejlacinějším nitrolakem co tehdy byl a zatím dobrý.

Co se týká pantů, rozhodně klasický, žádný mini. Takže vrtat vrtákem 35 mm a kraj díry tak pět milimetrů od hrany. Radši víc než míň.

hodnocení

A 25mm díra na pant by nestačil? :) Budu právě dělat i skřínku na pand nad umyvadlo a tam se jedná o rozměr dvířek 50x30cm . Panty miskové budou 2x na rozměru 50 cm. A tam mi připadně 35 mm zbytečně veliké.

Jde mi o to že budu kupovat "vrták na panty" a nechci kupovat 2 rozměry

25 mm opravdu nestačilo, když už, tak je potřeba 26 mm. Mě zase připadá 26 mm strašně málo. Prostě jsem celej život zvyklej dávat normální panty, ne mini panty.

Ale fungovat budou oba panty. Když se ti líbí mini panty, klidně si je dej. Rozdíl ve velikosti pantů není zdaleka nějaký velký, ale ty velký fungují prostě líp.

hodnocení

ok tak koupím tedy vykružovák na panty 35 mm . A stím bezbarvým lakem poradíte? Je jich strašně moc druhů :(

Jak říkám, je to vcelku jedno, jaký použiješ. Bral bych nějakou zlatou střední cestu. Ani nejdražší, ani nejlevnější.

Taková rada. Lakuj to před sražením. Ne, že dáš celou skříňku dohromady a pak to budeš v koutech patlat štětkou. Pěkně každej díl samostatně nalakovat a teprve potom dávat dohromady.

Dřív nebylo praktiky nic jiného než nitrolak syntetika a lak olejový na lodě. Z těch bych vybral ten třetí. Dneska ale máš možnost volby. Jestli zvolíš akrylát pro jeho pružnost nebo polyuretan jako nejvyšší kvalitu, to už záleží jen na obsahu tvé peněženky.

hodnocení

0x

Čo sa týka pantov,tak ak to bude z masívu,tak by mal stačiť menší priemer,na drievotriesku by som dal väčší priemer.Čo sa týka laku,tak by som dal olejový lodný lak.Je určený do exteriu a styku s vodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]