Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení elektrické trouby

Od: tylerhall* odpovědí: 9 změna:
Mám to zapojit podle třetího obrázku? To znamená 3x fáze + zem? A ano, je to 3x 230V.
doplněno 18.12.16 11:45: Ještě podle toho obrázku musím ty konektory mezi sebou propojit?

Zapojení elektrické trouby

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Osobně bych řekl, že podle druhého, protože dle obrázku by muselo být 230V mezi fázemi, ale tam je 400V. 230V je mezi fází a nulou, což odpovídá druhému obrázku, tedy 3x400V

doktpr365*
hodnocení

0x

Já bych ho také zapojil podle druhého obrázku.

hodnocení

0x

Najprv by bolo vhodné napísať či to budete pripájať na trojfázovú sústavu alebo jednofázovú,či s prúdovým chráničom alebo bez.

doplněno 18.12.16 21:53:

Spojením nuláka a ochrany zemnením dôjde v rozvode TN-S dôjde ku vyhodeniu prúdového chraniča.Preto som tam dal ten dotaz na tú sieť.Pri rozvode TN-C sa to môže prepojiť,čo je aj na druhom obrázku.

Myslím, že z otázky je zcela jasné, že to tazatel hodlá připojit na 3 fáze. Takže jediná nejasnost je, jestli to bude 3 x 230 V (což pochybuju, tazatel by musel mít vlastní trafostanici), nebo 3 x 400 V (což je v našich končinách standard). Takže 2. obrázek zhora. Ta propojka tam samozřejmě být musí.

Jestli je trouba přes proudový chránič není z hlediska zapojení podstatné.

doplněno 19.12.16 12:34:

No jo, asi by bodlo vložit kvalitní fotku přímo té konkrétní svorkovnice.

tylerhall*
hodnocení

Už to mám pohoda, jede to. Zapojil jsem všechny.

PE je šestá svorka a není s ničím spojená ;)

dusger*
hodnocení

0x

U nás máme soustavu 3x400V, chcete li 400/230V. Pokud máš, tak jak píšeš, v dokumentaci napsané jen 3x230V, velmi bych si rozmyslel zapojit ji do naší sítě. Obrázek u svorkovnice může být univerzálně vlepovaný, Už jsem se setkal s "japonskou" varnou deskou, oni mají jiné napětí a celou síť.

111®
hodnocení

0x

já bych neřekl nic , dokud tazatel neřekne co mu leze ze zdi za vodiče..

tylerhall*
hodnocení

5 vodičů je u staré trouby od kabelu
Zapojení elektrické trouby #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]